FSpS:bp902 Nutrition and health preventio - Course Information
bp902 Nutrition and health prevention
Faculty of Sports StudiesSpring 2007
- Extent and Intensity
- 0/1. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D. (lecturer) - Guaranteed by
- Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
Department of Health Promotion – Faculty of Sports Studies - Timetable of Seminar Groups
- bp902/1: Wed 13:15–14:00 K204, J. Juříková
- Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives
- Students will be inform about role of nutrition in correct operation of organism delivery.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Výživové normy - energetická potřeba organismu 2.Metody hodnocení výživy 3. Hodnocení výživy - prakticky - obecné informace 4. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace mléka a mléčných výrobků 5. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace sacharidů 6. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace tuků 7. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace ovoce a zeleniny 8. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace pekařských výrobků 9. Hodnocení výživy - prakticky - 7-mi denní reecall + hodnocení výživového stavu na podkladu 7-mi denního reecallu 10. Antropometrická měření 11. Výživové zvyklosti a jejich hodnocení 12. Životní styl a jeho hodnocení 13. Zápočtová písemka
- Literature
- KLEINWÄCHTEROVÁ, Hana and Zuzana BRÁZDOVÁ. Výživový stav člověka a způsoby jeho zjišťování. Vyd. 2., přeprac. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 2001, 102 s. ISBN 8070133368. info
- Assessment methods (in Czech)
- Předmět bude ukončen zápočtem. Pro získání zápočtu je třeba úspěšně napsat zápočtovou písemku.
- Language of instruction
- Czech
- Enrolment Statistics (Spring 2007, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/spring2007/bp902