FSpS:bk1022 Základy výživy ve sportu - Informace o předmětu
bk1022 Základy výživy ve sportu
Fakulta sportovních studiíjaro 2010
- Rozsah
- 8/8. 4 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D. (cvičící) - Garance
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
- Předpoklady
- (! bk304 Základy výživy ve sportu ) && ! NOW( bk304 Základy výživy ve sportu )
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Speciální edukace bezpečnostních složek (program FSpS, B-TV)
- Tělesná výchova a sport (program FSpS, B-TV, směr Speciální edukace bezpečnostních složek)
- Cíle předmětu
- Cílem je vysvětlit základní pojmy. Studenti kurzu získají základní informace a dokáží aplikovat vztahy mezi výživou a cvičením.
- Osnova
- 1. Základní nutriní pojmy 2. Energetická bilance 3. Sacharidy 4. Bílkoviny 5. Tuky 6. Vitaminy 7. Minerální látky 8. Voda, vodní bilance, příjem tekutin 9. Speciální sportovní potraviny 10.Doplňky stravy 11. Výživa před, během a po tréninku 12. Výživa, cvičení a speciální skupiny obvatel
- Literatura
- MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ. Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: MU, 2007, 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0. info
- Výukové metody
- Teoretické znalosti studenti získají na přednášce. POznatky aplikují v rámci praktických úkolů na seminářích.
- Metody hodnocení
- 3 písemné testy, domácí úkoly, docházka (max.2 omluvené neúčasti), ústní zkouška s písemným testem
- Další komentáře
- Studijní materiály
- Statistika zápisu (jaro 2010, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/jaro2010/bk1022