Studium na MU - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2012 - Diskuse
Kateřina Cigánková,
Instruktáž k IS
kompresor- Instruktáž k IS
Dobrý den, byl jsem na zápise 26.6. na ekonomicko-správní fakultu. Odevzdal jsem papíry, dostal informace pro nově přijaté uchazeče a vyfotil se. Proběhla někde instruktáž k IS nebo ne? Nikde už jsem nebyl a nikdo tam nic takového neřešil. Pokud nějaká instruktáž probíhala, co se na ní řešilo? Předem děkuji za odpověď.
27. 6. 2012 14:29.50, , učo- Re: Instruktáž k IS
Dobrý deň, obvykle inštruktáž k IS organizuje priamo fakulta, príp. ak sa fotíte na ÚVT (na Komenského nám.), tak prebieha inštruktáž aj v tej budove. Je to krátke (do 30min.) predstavenie Informačného systému univerzity - čo to je, ako sa používa a čo sú pre Vás aktuálne najužitočnejšie funkcie. Nie je to nič zásadné, bez čoho by ste neprežili. Bývali doby, kedy inštruktáže neboli, a študenti bez úhony študujú :) Ak teda máte UČO a heslo, a máte prístup do IS, vo vlastnom záujme si preklikajte z menu vľavo agendy Student (tam aj pododkazy), Studium (taktiež), môžete si kliknúť na Předměty, Vývěsku, Poštu... Nemáte čo pokaziť, štúdium si jedným kliknutím nezrušíte :) Ak máte pár minút času, odporúčam aspoň zbežné preštudovanie Študijného poriadku univerzity. Jeho znalosť sa pri štúdiu určite bude hodiť. Nájdete ho napr. v menu vľavo, pod odkazom Nápověda (je posledný v zozname).
27. 6. 2012 14:41.47, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Instruktáž k IS
Děkuju. a ještě jsem se dočetla, že do postupu do druhého semestru musím absolvovat předměty za minimálně 20 kreditů. Ale pod tím je věta: do kreditů pro postup se nepočítají kredity za uznané předměty. co to znamená??
27. 6. 2012 15:42.22, , učo- Re: Instruktáž k IS
Aby ste mohli úspešne ukončiť Bc. štúdium, musíte nazbierať minimálne 180 kreditov. Aby ste mohli v štúdiu pokračovať, je pre zápis do ďalšieho semestru stanovená podmienka (okrem iných), aby ste získali v predchádzajúcom semestri aspoň 20 kreditov. Zároveň je možnosť, ak študent študuje viacero odborov/fakúlt, príp. nejaký predmet už absolvoval v inom štúdiu, môže si ho nechať uznať (aby nerobil tú istú skúšku 2x). Predmet mu je teda po žiadosti v akutálnom štúdiu uznaný, získa za neho známku a plný počet kreditov. Tie uznané kredity sa ale počítajú len do celkového počtu, ktoré musí získať za štúdium (180kr.), nie do tých 20kr., ktoré musí nazbierať za semester. Príklad v reále ad absurdum: Je to ochrana pred tým, aby si študent, majúci dve súbežné štúdiá, nezapísal 1 ten istý predmet za 10 kreditov do oboch svojich štúdií. Potom zložil práve jednu skúšku, v druhom štúdiu by si túto skúšku len nechal uznať a získal za to kredity aj pre postup ďalej, a tak by pokračoval v štúdiu.
27. 6. 2012 15:55.57, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Instruktáž k IS
Aha. to znamená, že v průměru bych měla mýt 30kreditů za semestr abych dokončila BC? Když mám teď zaregistrované pouze povinné předměty a celkem mám 23 kreditů /pokud je splním/ měla bych si ještě vzít volitelný předmět?
27. 6. 2012 16:02.56, , učo- Re: Instruktáž k IS
No, ono tých 30 je skutočne veľmi spriemerované. Občas sa stane, že máte 25, občas, že sa podarí 45 za semester... Študijný plán je pekne rozpísaný tu http://www.econ.muni.cz/studijni-katalog/prezencni-bakalarske/finance/ Keď tak si spočítajte, za koľko Vám vyjdú všetky povinné, plus telesná, plus jazyky, plus povinne voliteľné, a koľko Vám chýba do 180kr. Môžete si totiž zapísať čokoľvek z celej univerzity, napr. jazyk na FF/PdF, niečo odborné na PřF, právnické na PrF a pod.
27. 6. 2012 16:12.47, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Instruktáž k IS
Moc děkuji. Hned sem o něco chytřejší.
27. 6. 2012 16:27.51, , učo
A ešte k ESF, má pekne spracovaný manuál pre študentov, tu
http://www.econ.muni.cz/manual-studenta/
Tiež sa to oplatí preštudovať.
http://www.econ.muni.cz/manual-studenta/
Tiež sa to oplatí preštudovať.