šance
Dobrý den,
pokud nám pořídíte věšteckou kouli, možná bychom nějakou předpověď zvládli říct.Nyní se však musíme omezit jen na „je mi líto, ale netuším.“
odvolanie
kompresor- Re: odvolanie
Dobrý den, hlásila jsem se na navazující magisterské studium oboru psychologie. Z 225 lidí brali 28, přičemž já jsem třicátá. Zároveň jsem poslední,která ještě udělala test. Chtěla bych podat odvolání a založit ho na co nejobjektivnějších skutečnostech. Potřebovala bych proto radu, jak se ještě teď dostat k zadáním testů. Nemusím vidět své odpovědi, stačí mi vyloženě nahlédnout do zadání, abych mohla reagovat na některé otázky, které byly dle mého názoru mimo rámec bakalářského studia. Volala jsem si pro info přímo na fakultu, referentce přij. řízení, ovšem nic jsem se dohromady nedozvěděla, proto se ptám znovu zde. Předem děkuji za odpověď. Katka
29. 7. 2012 10:09.20, Bc. Kateřina Brutvanová (abs FSS MU), učo 255475- Re: odvolanie
Dobrý deň, zo zákona máte nárok na nahlidanutie do svojho prijímacieho testu. Budete ale musieť kontaktovať priamo študijné oddelnie fakulty a dohodnúť sa s nimi, kedy a kde Vám test dajú k dispozícii (obvykle je to priamo na SO, v dohodnutý termín). Mrzí ma to, ale v tomto Vám ani ja, ani kolegovia nevieme viac pomôcť. Pokiaľ by s tým mala referentka prijímacieho konania problém, obráťte sa na vedúcu študijného oddelenia.
29. 7. 2012 11:04.03, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: odvolanie
Moc děkuji. Jen se pro jistotu doptám, abych věděla, až budu znovu volat - mám opravdu nárok test vidět, i když k tomu bylo přímo určené "hromadné" datum? Toto datum totiž bylo dle mého názoru poněkud zvláštně stanoveno - museli jsme dát vědět, pokud jsme chtěli test vidět, již 8.7., ovšem výsledky jsme se dozvěděli až 9.7., přičemž ty podrobné až 14.7. Samozřejmě teprve poté, co jsem zjistila, že jsem test udělala a jsem jen druhá pod čarou, jsem začala odvolání zvažovat, tedy ve chvíli, kdy možnost nahlédnutí do testu již proběhla. Doufám tedy, že mé právo test vidět i přesto platí. Děkuji za potvrzení. S pozdravem a přáním pěkného zbytku neděle, Katka
29. 7. 2012 16:51.26, Bc. Kateřina Brutvanová (abs FSS MU), učo 255475
Aha.
To je pomerne podstatná informácia, to som nevedela.
Skúste sa teda najprv rozumne dohodnúť, a poukázať práve na tento časový pres a
nesúlad -> výsledky zverejnené až po termíne, kedy sa bolo nutné prihlásiť k
nahliadnutiu.
(Mali ste sa snáď prihlásiť preventívne?)
Kdy podat odvolání?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, zda je možno podat odvolání hned po rozhodnutí komise,
tj. když se mi zobrazí status přijata/nepřijata tady v ISU, či zda mám čekat na
dopis?
Ještě bych měla dotaz k dobírání uchazečů. V případě, že bych byla těsně pod
čarou, někdo by nenastoupil a byla bych přijata místo něho, kdy nejdříve se o
této skutečnosti dozvím? Přijde mi nejříve dopis s verdiktem nepřijata a pak,
když mi to vyjde, ještě jeden? Zajímalo by mě, zda je možné,že podám odvolání a
pak mi stejně nakonec přijde rozhodnutí, že mě přijali v důsledku toho, že někdo
nenastoupil.
Děkuji za odpověď.
Dobrý deň,
odporúčam preštudovať informácie tuhttp://www.muni.cz/admission/bachelor_appeals/ a zvážiť podanie tejto žiadosti.
nějaké statistiky, kolik uchazečů je při podání odvolání úspěšných? Jistě musí
být každý rok alespoň jeden uchazeč, kterému to odvolání vyjde. Pak by mne tedy
zajímalo, za jakých podmínek byl na odvolání přijat.
Děkuji.
Sú. Posledný odkaz tu -> http://muni.cz/admission/bachelor_reports/ podľa
fakulty, 5. stĺpec "Přijato rektorem".
tím odvoláním rozmyslím :)
Přeji pěkný den.
objektívne dôvody, ktoré by zmenili rozhodnutie.
Pointa je v tom, že nejde o druhé kolo přijímacího řízení, ale o napadení
rozhodnutí. Žádné "odvolání" neexistuje, pouze žádost o přezkum rozhodnutí.
Pokud tedy prokážeš, že původní rozhodnutí bylo vydáno neoprávněně/chybně/etc.,
a zároveň, že pokud by bylo vydáno správně, znamenalo by to Tvé přijetí, pak
existuje šance, že bude původní rozhodnutí zrušeno či změněno.
uchzečů, kteří se původně umístili "pod čarou". Na to má vliv jen a pouze počet
zapsaných (pokud má fakulta rozpočet na 1000 studentů, přijme jich 1200, ale
zapáše se jen 800, je možné, ale nikoliv jisté, že osloví původně odmítnuté -
ovšem v původním pořadí, bez ohledu na proces přezkumu rozhodnutí)
- Re: Kdy podat odvolání?
Dobrý den, můžu se zeptat, jak to tedy funguje? Ikdyž odvolání nepodám, mi v případě nedostatku studentů může přijít další dopis? MU tedy automaticky osloví další studenty i bez odvolání, ano? (Samozřejmě jen v případě, že vůbec bude dobírat) Nechtěla bych něco zanedbat, takže se ptám, jestli mám prostě jen čekat :) Děkuji a přeji pěkný den :)
12. 5. 2012 11:57.59, , učo- Re: Kdy podat odvolání?
Dobrý deň, presne tak. Podať žiadosť o prieskum má význam len ak máte skutočne objektívne dôvody, viď pokyny na http://www.muni.cz/admission/bachelor_appeals/.
12. 5. 2012 12:44.36, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Kdy podat odvolání?
Děkuji :) a ještě mám jeden dotaz :) když mi vyjde jeden obor, ale druhý, na který bych chtěla víc, ne..půjdu na zápis toho oboru, kde budu přijata a pak mi nějakou náhodou příjde dopis z druhého oboru, kde mě původně nepřijali..půjde ještě přestoupit na ten druhý? i potom, co půjdu na zápis na jiné fakultě? :) A kdy nejpozději bych se dozvěděla, kdybych byla na základě "dobírání" dalších studentů přijata? Doufám, že je to alespoň trošku srozumitelné :) děkuji
12. 5. 2012 13:24.51, , učo- Re: Kdy podat odvolání?
"Přestoupit", obzvláště mezifakultně, nejde. Je možné pouze zapsat se do nového studia a případně (neúspěšně) zanechat to, ve kterém jsi už zapsaná.
12. 5. 2012 13:37.54, Bc. Milan Malý (stud FSS MU), učo 273299
na PrF, tak se ještě můžu rozhodnout, že na tu ESF nakonec nenastoupím..a
dozvěděla bych se to až někdy v srpnu?
Taky mne zajímá :) Smím se zeptat, jaký máš percentil? :)
12. 5. 2012 14:05.27, , učo- Re: Kdy podat odvolání?
No, jak říkám, byla by to opravdu velká náhoda, ale tak budu doufat :) Můj percentil je 87,12..vím, nic moc, ale zatím můj největší úspěch :) jsi na tom podobně? :)
12. 5. 2012 14:08.48, , učo- Re: Kdy podat odvolání?
Já mám 90,64 a vůbec si nevěřím na přijetí:( Ale jsem naštvaná hlavně sama na sebe, u třech (!!!!!!) příkladů jsem si ŠPATNĚ PŘEČETLA ZADÁNÍ, v důsledku čehož jsem zaznačila i špatné odpovědi. A to je dost. To jsem mohla mít třeba 93 a byla bych klidnější. Myslím, že budu za svou nepozorznost vytrestána a nevezmou mě...
12. 5. 2012 14:16.33, , učo
škoda, já jsem to celé stihla, a už jsem víc nechtěla riskovat odpovědi, takže
jsem to asi vylepšit nemohla..je mi jasné, že mám málo, ale byly ročníky, u
kterých by mi to vyšlo, tak doufám, že to rapidně nestoupne :) kdyžtak bude eko
:)
Tak. Ale pozor na "nenastoupím" - studentem jsi od data zápisu (do absolutoria,
zanechání, nebo nabytí právní moci vyloučení ze studia), takže prosté
nenastoupení vede jen k prodlužování potenciálně neúspěšného studia... a to se
může projevit na poplatcích za studium, ztrátě nároku na stipendia, atd.
studium zanechat.
(v srpnu ± měsíc)
Děkuji, nicméně jsem se stále nedozvěděla, kdy bych tedy zjsitila, zda mne ,,dobrali" či nikoli. To by bylo až po oficiálním zápisu na fakultu?
12. 5. 2012 14:04.44, , učo- Re: Kdy podat odvolání?
Ano, po řádném zápisu, před náhradním zápisem (tj. nejpozději v září).
12. 5. 2012 14:16.32, Bc. Milan Malý (stud FSS MU), učo 273299- Re: Kdy podat odvolání?
Jéjda, takže to je klidně možné, že pojedu na seznamovák s právníkama z Karlovky a pak mně přijde dopis z MU! :D
12. 5. 2012 14:20.36, , učo
naprosto jistá, že tam jedna chyba je.
zjistila že to tak není, kterou úlohu v které varientě myslíš?
kolegov Vám danú úlohu vysvetlí.
Nejprve až po zápise? Dříve se např. na pedagogickou fakultu dobírat nebude?
Dobrý deň,
rozhodne najskôr (nejdřív) po zápise, fakulta inak nevie, koľko sa reálnezapíše.
mám dotaz, jak poslat odvolání, které je zde v souboru PDF - formulář vyplnit,
vytisknout a poslat poštou na adresu univerzity, nebo poslat elektronicky -
mailem?
Děkuji za odpověď
Dobrý deň,
prosím, naozaj si preštudujte pokyny uvedené na ->
http://www.muni.cz/admission/bachelor_appeals/
rozhodnutie.
Uvolnění
kompresor- Uvolnění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jakým způsobem se dovím, zda se uvolnilo místo pro ty co byli nepřijatí. A kdy se to dovím? Potřebuji vědět jestli se to dovím až po zápisu. Děkuji za odpověď
15. 5. 2012 18:26.47, , učo- Re: Uvolnění
Dobrý deň, zmení sa rozhodnutie vo Vašej e-prihláške a príde Vám rozhodnutie aj poštou. Samozrejme, že sa to dozviete až po zápise. Až po ňom fakulta zistí, koľko jej ostalo voľných miest.
15. 5. 2012 18:39.08, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Uvolnění
A ještě bych se chtěla zeptat, když se zapíši do předmětu na PřF, ale po zápise se dozvím, že se uvolnilo místo na PdF, kam bych chtěla víc, je možné se nějak odhlásit ze zápisu z PřF a jít na Pdf?
15. 5. 2012 18:44.31, , učo- Re: Uvolnění
"Odhlásenie" ako také neexistuje. Ale môžete štúdium na PřF zanechať (ukončiť "Oznámením o zanechaní štúdia") a zapísať sa na PdF.
15. 5. 2012 18:47.55, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Uvolnění
Dobrý den, mohu se zeptat, kdy se konají zápisy? Děkuji.
16. 5. 2012 18:23.59, , učo- Re: Uvolnění
Dobrý deň, obecne sa dá vychádzať z týchto dátumov -> http://www.muni.cz/ics/services/photo/holiday/ -> prvé riadky pri daných fakultách sú typicky zápisy do Bc.
16. 5. 2012 19:21.44, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Uvolnění
Dobrý den, Chápu to tedy správně, že po 12.7. mi v případě "uvolnění" místa na FI přijde rozhodnutí o přijetí, a 5.-6.9 bude termín pro ty co přijmou až na uvolněná místa? Protože jsem těsně pod hranicí požadovaného percentilu 52. Mám pouze 49. Nebo musím poslat žádost o přezkoumání? Děkuji za odpověď.
18. 5. 2012 11:49.02, , učo- Re: Uvolnění
Dobrý deň, v zásade to chápete správne. Avšak dátum "dodatočného" prijímania môže byť aj neskôr (později).
18. 5. 2012 11:59.00, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Uvolnění
Děkuji za odpověď. Ještě by mě zajímalo, jestli lze někde sehnat o kolik se potřebný percentil posunul v předešlých letech? Jen čistě pro informovanost, jestli má cenu ještě doufat, že o 2 menší percentil nemusí znamenat konec nadějí dostat se na Masarykovu univerzitu. Znovu předem moc děkuji za odpověď.
18. 5. 2012 12:43.30, , učo- Re: Uvolnění
Bohužiaľ, nikde sa to neeviduje. Úprimne, pokiaľ mi je známe, tak na FI percentil v posledných rokoch "neklesá" - dodatočne sa nedoberá. Ak má niekto iné info, pokojne ma opravte.
18. 5. 2012 15:02.30, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Uvolnění
Takže si myslíte, že se nejspíš dopisu o přijetí i když sem těsně pod čarou zřejmě nedočkám:( Tedy, že přijdou na zápis všichni a nebo i při uvolnění míst dále na FI neberou:( A není zde ještě jiná možnost jak se na daný obor dostat? Děkuji
18. 5. 2012 18:30.25, , učo- Re: Uvolnění
No, Fi má nastavené počty prijímaných na stovky. Takže aj keď ich pár nepríde, zásadne im to nevadí. Ale samozrejme, tohto roku to môže byť inak, a môže nastať čokoľvek... Len cez žiadosť o odpustenie PZ -> www.fi.muni.cz/docs/zadost_o_nekonani_prij_zk.pdf Akurát jediný spôsob čo ostal (kvšoli dátumovému obmedzeniu) je štátna maturita z matematiky na vyššej úrovni.
18. 5. 2012 19:05.49, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
mě pozvou již na ten první termín zápisů nebo budu čekat, zda mě přijmou až po
zápise? Nebo je vůbec šance, že přijmou ještě další pokud se zapíše málo lidí? A
ta pozvánka na zápis přijde jako samostatný dopis?
Na prvý, regulérny, termín zápisu sú pozvaní tí uchádzači, ktorí sú prijatí - a
tí to majú vo svojich e-prihláškach uvedené.
Vy prijatá nie ste, na zápis nejdete.
Ak PdF zistí, že nemá dostatočne naplnenú kapacitu svojich odborov, a to zistí
až po riadnom zápise, môže sa rozhodnúť, že ju doplní, a prijme ďalších
uchádzačov v poradí.
Nikde nie je určené, že musí. Môže.
vám tiež vyrozumenie poštou alebo emailom.
Účinnosť odvolania
Dobry den, chcem sa spytat ci ma vobec zmysel podavat odvolanie na EsF PEM, aksom cca 140 pod čiarou, akceptuje dekan ziadost na prestup na iny odbor v
pripade dostacujuceho percentilu ? (78,33) ak áno,aka je šanca ?... Dakujem
Dobrý deň,
platí, že nemôžete byť prijatý na odbor, kam nemáte výslovne podanú prihlášku.
Takže kalkulovanie "na iný odbor by mi to stačilo", a žiadosť o prijatie na ten
je irelevantná, nebude jeje vyhovené.
Ad obecne "dovolanie", preštudujte si prosím pokyny uvedené tu
http://www.muni.cz/admission/bachelor_appeals/ a zvážte, či to pre Vás má
význam.
stalo 1. augusta (ale ten počet dodatočne prijatých sa pohyboval od 30 do 50
uchádzačov na odbor)
Šance na přijetí po odvolání
kompresor- Šance na přijetí po odvolání
Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat, jakou mám šanci na přijetí po odvolání na obor Finance(ESF), pokud jsem měl 83 percentil a byl jsem na 225 místě a brali 209 osob s minimálním percentilem 84?
22. 5. 2012 15:44.11, , učo- Re: Šance na přijetí po odvolání
Dobrý deň, čím presne chete podložiť svoje "odvolanie"? Prosím, preštudujte si pokyny uvedené na http://www.muni.cz/admission/bachelor_appeals/ a zvážte, či má podanie takejto žiadosti význam. V posledných rokoch nebol na odovlanie na MU prijatý nikto.
22. 5. 2012 15:48.42, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Šance na přijetí po odvolání
Takže chápu to dobře tak, že když se 16 lidí co jsou přijatí nepřihlásí ke studiu, tak se najednou ocitnu na 209 pozici a byl bych přijatý? Jak bych se to v takovém případě dozvěděl?
22. 5. 2012 15:55.45, , učo
Nie celkom tak.
Prax fakúlt je taká, že už k zápisu pozvú väčší počet uchádzačov, aby vykryli
prípadné straty (nikdy sa nezapíšu všetci pozvaní).
Ak by sa aj tak prerátali, a zapísalo by sa príliš málo uchádzačov, môže dekan
fakulty rozhodnúť o dodatočnom prijímaní ďalších uchádzačov v poradí.
Takže absencia 16 vás ešte "automaticky" neposúva na miesto pre prijatie,
bohužiaľ.
jednak vo Vašej e-prihláške, a príde vám aj písomné vyrozumenie s pozvánkou k
zápisu.
Informace o odvolání
Zdravím,
nevíte co v e-přihlášce známená políčko:
"Informace o odvolání Termín zasedání přezkumné komise bude zveřejněn
nejpozději do 15. 7. 2012 zde."
Nikdy jsem to tam neměl.
díky za odpověďDobrý deň,
ide o termín prieskumnej komisie, viď údaje zhttp://www.muni.cz/admission/bachelor_appeals/ (koniec stránky, odst. 3)
jednací číslo
Dobrý den, prosím, kde najdu jednací číslo, které je údajně třeba pro odvolání?Potřebuji jej vůbec? Díky moc :-)