Administrativa (doklady, platby atd.) - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2015 - Diskuse
Tomáš Janoš,
Zrušení zápisu ke studiu
kompresor- Zrušení zápisu ke studiu
Dobrý den, byl jsem přijat na Právnickou fakultu MU a zápis se koná 25.6., nicméně v tento den ještě určitě nebudu vědět výsledky mých ostatních oborů, na které jsem se hlásil. Je možné se v tento den zapsat na Právnické fakultě MU a po nějaké době (až se dozvím výsledky, cca měsíc) případně zápis zrušit a "studium" ukončit? Nebyl by pak problém se 4 lety, které jsou zdarma pro bakalářské studium...jestli se ta doba odečítá přesně po dnech a nebo třeba za započatý semestr?
18. 6. 2015 06:58.21, , učo- Re: Zrušení zápisu ke studiu
Dobrý den, doba studia se počítá na dny. Tudíž by Vám tím vzniklo "neúspěšné studium", ale v délce pouhých pár dnů... Studium je možné kdykolivk zanechat, jednostranným oznámením o zanechání studia, adresovaným studijnímu oddělení fakulty. Účinek nastáva dnem doručení na fakultu. Další možností je požádat o náhradní termín zápisu - koná se začátkem září. S ohledem na formu studia a její realizaci o nic nepřijdete (na koleje byste nárok stejně neměl, rozvrh je dán ve Vašem případě ze strany fakulty striktně, předměty se neplní nijak zvlášť, reps. nejsou kapacitně omezeny...)
18. 6. 2015 07:13.46, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Zrušení zápisu ke studiu
Takže v praxi je úplně jedno, jestli vystřídám postupně za měsíc třeba 3 obory na různých vysokých školách, ale jde jen o počet dní se statutem studenta?
18. 6. 2015 13:38.07, , učo
V zásadě to je jedno.
Musíte si ale studia ohlídat a každé "nechtěné" studium obratem ukončit -
aktivně, doručením oznámení o zanechání studia. Studium totiž nezanikne nijak
"samo" (resp. zanikne, ale až po uplynutí celého semestru, nebo i ročníku,
záleží na škole).
Tomáš Janoš,
kompresor
- Re: Zrušení zápisu ke studiu
Děkuji, moc jste mi pomohla. A jakou formou mám zažádat o náhradní zápis? Všude je psáno, že doručit úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení, ale existuje k tomu nějaký formulář, který bych přiložil k mat. vysvědčení a společně poslal poštou?
18. 6. 2015 14:30.57, , učo- Re: Zrušení zápisu ke studiu
Ovřenou kopii maturitního vysvědčení doložíte až přímo u termínu náhradního zápisu, neposíláte jej poštou. Žádost o náhradní termín nemá žádnou předepsanou formu. Stačí formálně ale stručně a jasně formulovat o co a proč žádate a identifikovat se.
18. 6. 2015 14:41.00, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Zrušení zápisu ke studiu
Dobrý den paní Uhlárová. Nerad Vás opravuji, ale domnívám se, že se mýlíte ohledně informace, že kopii maturitního vysvědčení stačí odevzdat až u náhradního termínu zápisu. Konkrétně Právnická fakulta totiž výslovně požaduje, aby žadatel o náhradní termín zápisu doručil žádost SPOLU S OVĚŘENOU KOPIÍ MATURITNÍHO VYSVĚDČENÍ, a to do 3.7.2015. Viz: http://www.law.muni.cz/dokumenty/30744 "Uchazeč, který se nedostaví k převzetí rozhodnutí a fakultě do 3. července 2015 ani nedoručí vysvědčení, nebude ke studiu přijat." Právnická fakulta umožní náhradní termín zápisu jen žadateli, který do 3.7. doručí kopii maturitního vysvědčení.
21. 6. 2015 20:51.28, , učo
Dobrý den,
v tom případě se omlouvám, Vycházela jsem z ustálené praxe, kdy se stačilo ve
stanovené lhůtě (začátek července) omluvit, požádat o náhradní termín zápisu a
vysvědčení předložit osobně, až u termínu náhradního zápisu.