Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2015 - Discussion forum
Potvrzení o zdravotní způsobilosti
Dobrý deň,
stačí jeden originál a jedna kópia (uveďte teda obe čísla prihlášok) - doklady
sa zakladajú do samostatnej zložky vedenej ku konkrétnej prihláške, v každej
preto musí byť kompletná dokumentácia.
Kniha testových otázek - Fyzioterapie
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jestli jde (případně kde) sehnat kniha testových otázek k
oboru fyzioterapie. Viděla jsem ji na burze vysokých škol v Brně a ráda bych ji
sehnala. Děkuji moc.
Dobrý den,
FSpS žádnouknihu ani publikaci nemá.Otázky na Fyzio na FSpS a na LF nejsou totožné.
Ukázky pro FSpS naleznete na
http://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/pozadavky-bc-413.html (bod 2)
Příjímací zkoušky KDY???
Kdy se dozvíme přesný datum příjimacích zkoušek jak písemné tak praktické části?Potřebuji to nutně vědět co nejdříve. Děkuji.
Dobrý den,
vždy je to cca 3-4 týdny před jejich konáním.Takže TSP začátkem dubna a praktická část buďto v tom samém čase, nebo o něco
málo později.
bodování při zkouškách
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak bude tenhle rok probíhat součet bodů TSPčeka talentovek. 1) Percentil *0,5 a pak za každou disciplinu (plavání, basketball,
akrobacie, 60m, 1500m) zvlášt body nebo 2) percentil *0,4 a pak plavaní, basket,
akrobacie, a 60m s 1500m se budou průměrovat. Jaká z těchto možností bude tento
rok? Snad jsem to napsal pochopitelne. děkuji
Dobrý den,
rozpis bodování viz http://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/zkousky-bc-412.htmlZátěžový test
Dobrý den, zajímalo by mě co všechno je obsahem zátěžového testu a jestli k němupatří i nějaká lékařská prohlídka obecně, jako odběr krve, moči, vážení atd. ?
Děkuji
nejčastěji se jedná o ergometrický test. Obsah prohlídky: Anamnéza, základní
antropometrické vyšetření, vyšetření pohybového aparátu, vyšetření vnitřních
orgánů, chemické vyšetření moči, zátěžový test na bicyklovém ergometru.
Vyšetření trvá 45-60 minut a je zpoplatněno cca 600-1000,- Kč.
Zátěžových testů je několik, jak přesně bude prohlídka probíhat vám sdělí
tělovýchovný lékař u kterého se objednáte.
Formulář pro potvrzení lékařem je ke stažení na:
http://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/lekarske-potvrzeni-152.html
potvrezni o ukonceni studia na stř. skole
kompresor- potvrezni o ukonceni studia na stř. skole
Dobry den chci se zeptat kdy se na fakultu odevzdava potvrzeni o ukonceni studia na stredni skole (vysvedceni). Děkuji.
1. 4. 2015 14:01.33, , učo- Re: potvrezni o ukonceni studia na stř. skole
Dobrý den, ověřenou kopii maturitního vysvědčení odevzdáte až u zápisu ke studiu. Na FSpS je to v průběhu července.
1. 4. 2015 14:15.23, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: potvrezni o ukonceni studia na stř. skole
Dobrý den. Mohu se zeptat, jak to funguje, když maturuji až v září. Je možné v případě přijetí odevzdat maturitní vysvědčení až poté? Děkuji
21. 5. 2015 08:52.07, , učo
Dobrý den,
v případě FSpS je možné doložit vysvědčení až do začátku semestru (14.9.2015).Po přijetí se domluvte s fakultou na náhradném termínu zápisu (v září) a uveďte
i důvod. Dále to bude řešeno individuálně.
Biologie, Chemie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký rozsah učiva či znalostí se pojí k testům z
biologie a chemie. Nikde jsem nenašel tuto problematiku a tak se ptám tady.
Pokud už je někde řešena, tak prosím o odkázání.
Dobrý den,
jedná se o rozsah pro gymnázia, přičemž v biologii je to zejména biologie obecná
a biologie člověka a v chemii zejména biochemie.
http://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/pozadavky-bc-413.html
Potvrzení o zdravotní způsobilosti
kompresor- Potvrzení o zdravotní způsobilosti
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kde v přihlášce je uvedeno, zda potvrzení o zdravotní způsobilosti dorazilo a bylo v pořádku zařazeno k mojí přihlášce. Děkuji za odpověď.
27. 4. 2015 18:33.34, , učo- Re: Potvrzení o zdravotní způsobilosti
Dobrý den, tento údaj uchazeči nevidí. Vaše potvrzení bylo řádně doručeno a je evidováno. Je to v pořádku.
27. 4. 2015 19:18.04, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Potvrzení o zdravotní způsobilosti
Děkuji Vám za odpověď
27. 4. 2015 22:34.29, , učo- Re: Potvrzení o zdravotní způsobilosti
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda mé potvrzení o zdravotní způsobilosti bylo řádně doručeno a bylo přidáno k mé přihlášce. Děkuji
7. 5. 2015 12:46.49, , učo- Re: Potvrzení o zdravotní způsobilosti
Dobrý den, zatím to v e-přihlášce nevidím. Jestli jste to odesílal ke konci termínu (30. 4.), tak je možné, že to studijní oddělení zatím nestihlo zpracovat.
7. 5. 2015 13:42.06, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Potvrzení o zdravotní způsobilosti
Potvrzení jsem odesílal 4.5. Emailem mi bylo sděleno, že termín pro doručení potvrzení byl proděkanem fakulty prodloužen do 10.5.2015. Zásilka již byla poštou doručena na studijní oddělení. V tom případě by tedy mělo byt vše v pořádku? Děkuji za informaci.
7. 5. 2015 21:41.12, , učo- Re: Potvrzení o zdravotní způsobilosti
Máte pravdu, že fakulta prolongovala lhůtu pro doručení potvrzení do 10. 5. 2015. S ohledem na fakt, že přijetí potvrzení zadává do e-přihlášek ručně referentka studijního oddělení může to, s přihlédnutím na aktuální čas a stav přijímacího řízení, trvat pár dní. Prosím o strpení, Vaše potvrzení určitě dorazí v pořádku.
7. 5. 2015 21:49.08, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
Jacikův celostní motorický test
Dobrý den,
chci se zeptat, zda v poloze na břiše musí být ruce připažené u těla nebo zda
stačí, aby se hrudník dotýka země a ruce můžou být libovolně. Na pozvánce je
uvedeno, že stačí pouze hrudník na zemi, ale na stránkách fakulty se uvádí, že
ruce musí být v připažení. Proto prosím o upřesnění.
Správné provedení je popsáno na stránkách fakulty
http://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/pozadavky-bc-413.html
kde je též přiloženo video se vzorovým provedením testu.
Tomáš Vespalec
Praktická zkouška
Dobrý den,mám ještě vůbec jezdit k praktické přijímací zkoušce s percentilem 14,85 když
podmínkou je na FSpS Fyzioterapie 15 ?
Děkuji
Dobrý den,
v podstatě nemá. Fakulta stanovila min. percentil pro úpěšné složení přijímacízkoušky na hodnotu 15.
Výsledky přijímaček
kompresor- Výsledky přijímaček
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kdy budeme znát výsledky z oborového testu bio,ch,f na obor fyzioterapie. Předem děkuji za odpověď, pěkný den.
16. 5. 2015 18:29.16, , učo- Re: Výsledky přijímaček
Dobrý den, výsledky se pokusíme zveřejnit již v tomto týdnu v e-přihláškách(18.-22.5.). Pěkný den Andrea Málková studijní FSpS MU
18. 5. 2015 08:57.35, Ing. Andrea Málková (StudO Děk FSpS MU), učo 3667- Re: Výsledky přijímaček
Dobrý den, i když jsem sice nesplnila hranici pro přijetí z TSP, ale přesto by mě zajímalo, kolik bych získala bodů při percentilu 67,91 z oborového testu? Pokud se to nějak dá takhle říct nebo se to přepočítává až na po složení praktické zkoušky? Děkuji za odpověď, pěkný den
18. 5. 2015 12:09.47, , učo
Dobrý den,
koeficient pro přepočet dílčích výsledků (percentily z TSP i OT) na konečnéhodnoty viz webu FSpS
http://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/zkousky-bc-412.html
Přijímací zkoušky - časy
Dobrý den,
na přihlášce mám uvedené časy (9:00 - 13:00) pro konání různých disciplín. Jako
první je plavání na Kraví hoře, čas 9:00 - v tento čas už začínají první skupiny
plavat na čas, nebo nás v tuto dobu teprve vpustí do areálu? (předpokládám, že
to bude stejné u všech disciplín). Jde mi o to, jestli tam mám být třeba půl
hodiny předem nebo fakt chvilku před 9.
Ještě jedna otázka - bude zveřejněn přesný harmonogram? (např. právě pro
plavání, běhy..)
Dobrý den,
obávám se, že moje odpověď jde asi pozdě... (s ohledem na termín testů).Dostavit byste se měla ale o něco málo předem, než je čas stanoven v pozvánce.
nic se nedeje, myslela jsem si to tak a radeji to overovala na studijnim.
Talentová zkouška
Zítra 24. 5. 2015 se mám zúčastnit zkoušky: basketbal a Jacikův celostnímotorický test. Bohužel jsem se ve čtvrtek na fotbalovém tréninku zranil. Myslel
jsem, že zkoušku i přes zranění zvládnu, ale nepůjde to. Budu
moci vykonat zkoušku v jiném termínu? David Machalík
Jacikův test
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je hodnocení Jacikova testu stejné jakominulý rok. Z výsledků přijímacího řízení z minulého roku vyplývá, že ne. Děkuji
Dobrý den,
mám za to, že způsob hodnocení je stejný, vizhttp://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/pozadavky-bc-413.html
Termín zápisu
Dobrý den,mohu se zeptat, jaký je termín zápisu pro FSpS? Obávám se, že budeme zrovna v
zahraničí. Bude stejný jako na FSS, tedy 13. až 14.7.?
Mockrát děkuji za odpověď,
hezký den. :-)
Dobrý den.
zápis na FSpS se koná 17. 7. 2015.Stejně jako v případě všech ostatních fakult si můžete požádat o náhradní termín
(v září) nebo někoho zplnomocnit.
Šance
Dobrý den, vím,že zde byl již takovýto dotaz již položen, ale i přesto bych sechtěl na něj zeptat. Hlásil jsem se na obor Fyzioterapie a jsem 3 pod čarou.
Chtěl bych se zeptat, za je možné, že bych byl dodatečně přijat či nikoliv,
kdyby například pár uchazečů odmítlo na tomto oboru studovat. Děkuji
Dobrý den,
nezlbote se, ale odpověď bude stejná jako u těch dalších dotazů.Nevíme a nemáme to v tuto chvíli ani jak vědět (ani my, ani fakulta).