Odvolání - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2019 - Diskuse
Odvolanie - nepřijata pro neprospěch u přijímací zkoušky
Pokud se nestalo nějaké pochybení ze strany fakulty, tak odvolání nemá smysl. I kdyby to bylo jenom 0,1 bodů.Odvolání neslouží k tomu, abys demonstrovala svůj zájem o studium (tím je přihláška), odvolání slouží k tomu, aby byl možný opravný prostředek, kdyby v rozhodnutí došlo k chybě.
Samozřejmě pokud odvolání podáš i tak, žádný postih za to nehrozí, jen si od toho neslibuj víc, než že někomu zabiješ 30 min času a přijde Ti zamítavý dopis.
Pokud jde o dobírání nějakých studentů pod čarou, pak na to odvolání nemá vliv*(dobírá se podle pořadí, nikoliv podle srdceryvnosti dopisu).
*existují školy, kde to funguje opačně (tedy, odvolání mají přednost), ale to se odehrává spíše na školách II.kategorieMinimální percentil
Dobrý den,chtěl bych se zeptat, jaký byl minimální percentil pro přijetí na Filozofickou fakultu obor Historie-český jazyk v pořadí major a minor. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
podrobnější výsledky k Vašim výsledkům u přijímacích zkoušek (např. body, pořadí aj.) budete mít uvedené v rozhodnutí o nepřijetí. To Filozofická fakulta zasílá písemně. Souhrnné statistiky přijímacího řízení s body/percentily posledních přijatých pak budou na našem webu uveřejněny na podzim.Odvolání - jednací číslo
Dobrý den,
chtěla bych se informovat, kde naleznu jednací číslo, které potřebuji k zapsání na odvolací formulář. Paní, se kterou jsem komunikovala přes e-mail, psala, že jednací číslo a další informace zašlou nejpozději do konce tohoto týdne, tedy do 31.5. 2019. Předem děkuji za odpověď.(pokud ho nemáš, nedává odvolání smysl, když není proti čemu)
Dobrý den,
informujte se prosím na Studijním oddělení Vaší fakulty (pro Právnickou fakultu je kontakt studijni@law.muni.cz).Uchazeči pod čarou
Dobrý den,pokud jsem první pod čarou, kdy se dozvím, zda se neuvolnilo místo a já bych se mohl zapsat ke studiu? Potřebuji to vědět, abych se, pokud se zde neuvolní místo, stihl zapsat na jiné škole.
Děkuji za odpověď
Dobrý den,
harmonogram zápisů na FSS najdete na https://www.fss.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/prijimaci-rizeni.Dobrý den,
v případě dodatečného přijímání uchazečů bude fakulta dané jedince informovat (pravděpodobně e-mailem, ale zvolený prostředek komunikace se na každé fakultě může lišit).Dobrý deň,
kedy príde teda to dodatočné rozhodnutie v prípade filozofickej fakulty? až niekedy v polovici augusta?ďakujem.
Dobrý den,
k dodatečnému přijímání uchazečů může teoreticky dojít kdykoliv od termínu řádného zápisu až do začátku semestru (nebo pár týdnů předem). Toto si každá fakulta řídí sama a pokud vůbec k dodatečnému přijetí přistoupí, nelze blíže časově odhadnout kdy. Fakulty ale každoročně počítají s určitým procentem uchazečů, kteří jsou ke studiu přijati, ale nezapíšou se, proto rovnou přijímají o toto procento studentů více. K "dobírání" tedy dochází jen zcela ojediněle a není dobré se na něj spoléhat. Pokud byste byla přijata dodatečně, fakulta Vás bude informovat.Jednací číslo
Dobrý den,
Chci se zeptat, kde najdu číslo jednací?
Dopis o nepřijetí mi nepřišel a v e-přihlášce je pouze nepřijetí z kapacitních důvodů.
Jak podat odvolání?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jakou formou mám podat odvolání. Na stránkách MUNI je uvedeno pouze “Řádně vyplněné a odůvodněné odvolání s vlastnoručním podpisem se podává děkanovi fakulty způsobem uvedeným v poučení rozhodnutí.” a v poučení rozhodnutí je pouze “... můžete proti tomuto rozhodnutí podat odvolání k děkanovi fakulty...”. Nikde ale není uvedeno, jestli elektronicky nebo poštou. Děkuji za odpověď.řádné náležitosti dle správního práva = identifikace žadatele, identifikace adresáta, identifikace problému, argumentace, doklady, nejlépe i návrh řešení, podpis, zajistit doručení
jinými slovy zejména číslo jednací rozhodnutí, identifikovat sebe, doložit porušení zákona, podepsané poslat děkanovi, poslat doporučeně s doručenkou (nebo s elektronickým podpisem do datové schránky)
nicméně v záhlaví tohoto vlákna je odkaz s detaily, včetně příslušných formulářů i harmonogramuAdresa odvolání, termín zápisu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na jakou adresu máme zasílat odvolání?
A druhý dotaz, 27.6. mám dorazit se zápisovým lístkem, ale v tuto dobu ještě nebudu znát výsledky přijímacích zkoušek z dalších vysokých škol a ani z mého odvolání. Je tedy možné pak případně dostat zápisový lístek od MU zpátky?
Dobrý den,
odvolání proti rozhodnutí o přijetí/nepřijetí se podává do rukou děkana fakulty, na které jste přijímací zkoušky vykonala. Dovolím si upozornit, že při podání odvolání se přezkoumává, zda bylo rozhodnutí o přijetí/nepřijetí vydáno v souladu se zákonem a dalšími předpisy. Pokud tedy nemáte podezření na porušení předpisů a chcete se odvolávat pouze proto, že Vaše percentily nestačily na přijetí, tak se nemáte proti čemu odvolávat. Podrobnější informace k odvolání najdete na https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu.
Dnem zápisu do studia se stáváte studentem MU. Studia můžete kdykoliv z vlastní vůle ukončit jeho zanecháním, pokud ale čekáte na výsledky přijímacích zkoušek z jiné univerzity, doporučuji Vám Studijní oddělení Vaší fakulty požádat o náhradní termín zápisu (kontakty najdete na https://is.muni.cz/podpora/studijni). Pokud byste se totiž zapsala do prvního studia, pak do druhého a první ukončila, a pokračovala ve studiu druhém, zanikl by Vám např. nárok na čerpání ubytovacího stipendia (podrobnosti najdete na https://www.muni.cz/old-studenti/stipendia).Co bude dál?
Dobrý den,Na LF, obor Intenzivní péče v kombinované formě jsem nebyla přijatá z kapacitních důvodů.
V testu jsem obdržela stanovený počet bodů.
Poslední přijatý uchazeč má v testu o 4 body více než já.
Co tedy nejlépe udělat? Studovat chci ale nechci nic zanedbat ( napr. Neodeslat odvolání). Je v tomto případě lepší vyčkat? Nebo jak tedy zprávě zformulovat odvolání, aby bylo zřetelné, že chci být přijatá?
Lze po případě zjistit jak to bylo v předchozích letech? Kolik uchazečů se i přes nepřijetí z kapacitních důvodů nakonec ke studiu dostalo?
Děkuji za informace!
Dobrý den,
na uvolněná místa po uchazečích, kteří odmítli přijetí ke studiu (nezapsali se řádně v den zápisu do studia v červenci 2019, ani nepožádali s odůvodněním o náhradní termín zápisu), mohou být po zápisu do studia zařazeni uchazeči nepřijatí z kapacitních důvodů, a to výhradně dle pořadí dosaženého u přijímací zkoušky. V tomto případě lze přijmout vždy celou skupinu uchazečů se stejným celkovým počtem bodů z přijímacích zkoušek. Děje se tak automaticky, odvolání s dodatečným přijetím nijak nesouvisí (při odvolání se přezkoumává, zda bylo rozhodnutí o přijetí/nepřijetí vydáno v souladu se zákonem a dalšími předpisy, podrobnosti viz https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu).
Dovolím si upozornit, že fakulty každoročně počítají s určitým procentem uchazečů, kteří jsou ke studiu přijati, ale nezapíšou se, proto rovnou přijímají o toto procento studentů více. K "dobírání" tedy dochází jen zcela ojediněle a není dobré se na něj spoléhat.
Podrobnější informace k odvolání na LF najdete na https://is.muni.cz/do/med/web_lf_mu/uchazeci/magisterske_studium/Formulare_a_dokumenty/Informace_k_odvolani.pdf.Historie + ZSV nepřijat pro nesplnění podmínek
Dobrý den,
přišlo mi rozhodnutí o nepřijetí na FF Historii a ZSV z důvodu nesplněné podmínek ( motivační dopis a bc. práce všechny ostatní testy mám). Dá se proti tomu odvolat nebo se může stát, že se sníží hranice úspěšnosti ( Motivační dopis + bc. práce)?
DěkujiDobrý den,
ve Vaší přihlášce č. 3974138 máte rozhodnutí o nepřijetí pro neprospěch u přijímací zkoušky, jelikož jste nepřesáhla hranici úspěšnosti v přijímacích testech ze ZSV (hranice pro přijetí byla 65 bodů, vy jste získala 61). Uchazeči nepřijatí pro neprospěch u přijímací zkoušky do studia nemohou být přijati, je mi líto.
Při podání odvolání se přezkoumává, zda bylo rozhodnutí o přijetí/nepřijetí vydáno v souladu se zákonem a dalšími předpisy. Pokud tedy nemáte podezření na porušení předpisů a chcete se odvolávat pouze proto, že Vaše percentily nestačily na přijetí, tak se nemáte proti čemu odvolávat. Podrobnější informace k odvolání najdete na https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu.