Příloha č. 3: Publikace vztahující se k tématu disertace Příjmení, jméno, titul, učo: Bischofová, Svatava, Mgr., 142175 Souhrn Publikace Počet IF/Q-WOS Jimp Prvoautorské 1 4,171/Q1 Spoluautorské -- -- Jrec Prvoautorské 2 -- Spoluautorské -- -- Další Knihy -- -- Kapitoly v knize -- -- Příspěvky ve sborníku 5 -- Jiné (patenty...) 2 -- Detailní přehled publikační aktivity Originální práce s IF[1] A. Prvoautorské 1. Bibliografický záznam práce[2]: Bischofova S, Dofkova M, Blahova J, Kavrik R, Nevrla J, Rehurkova I, Ruprich J. Dietary Intake of Vitamin D in the Czech Population: A Comparison with Dietary Reference Values, Main Food Sources Identified by a Total Diet Study. Nutrients. 2018;10(10), 1452. doi: 10.3390/nu10101452. IF[3] Q WOS WOS kategorie IF=4,171 Q1 Nutrition & Dietetics Citace (bibliografické záznamy citací)[4]: 1. Velíšek J, Hajšlová J. Chemie potravin 1. 3rd ed. Tábor, Czechia: OSSIS; 2009. 2. Broulík P. Onemocnění způsobená poruchami kalciofosfátového metabolismu. Praha, Czechia: Maxdorf-Jessenius, 2017. 3. Spiro A, Buttriss L. Vitamin D: an Overview of Vitamin D Status and Intake in Europe. Nutr Bull. 2014;39(4):322–350. doi: 10.1111/nbu.12108. 4. Institute of Medicine. Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D. Washington, DC, USA: the National Academies Press. 2011. 5. FSA NDA Panel (EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies). Scientific Opinion on Dietary Reference Values for Vitamin D. EFSA Journal. 2016;14(10):4547, 145 pp. doi:10.2903/j.efsa.2016.4547. 6. Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr, 2nd ed. Bonn, Germany: Deutsche Gesellschaft für Ernährung, Österreichische Gesellschaft für Ernährung, Schweizerische Gesellschaft für Ernährung; 2015. 7. Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu prostředí. Subsystém 4. Zdravotní důsledky zátěže lidského organizmu cizorodými látkami z potravinových řetězců v roce 2015. Odborná zpráva za rok 2015. Praha, Czechia: Státní zdravotní ústav, 2016. 8. Ruprich J, Dofkova M, Řehůřková I, Slaměníková E, Resová D. Individuální spotřeba potravin v ČR – národní studie SISP04. Praha, Czechia: Státní zdravotní ústav; 2006. Originální práce v recenzovaných časopisech A. Prvoautorské 1. Bibliografický záznam práce: Bischofová S, Dofková M, Blahová J, Kavřík R, Nevrlá J, Řehůřková I, Ruprich J. Dietární zdroje vitaminu D v české populaci (4‒90 let). Výživa a potraviny. 2019; 74 (2): 58-60. Citace (bibliografické záznamy citací): 1. Spiro A, Buttriss L. Vitamin D: an Overview of Vitamin D Status and Intake in Europe. Nutr Bull. 2014;39(4):322–350. doi: 10.1111/nbu.12108. 2. FSA NDA Panel (EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies). Scientific Opinion on Dietary Reference Values for Vitamin D. EFSA Journal. 2016;14(10):4547, 145 pp. doi:10.2903/j.efsa.2016.4547. 3. Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr, 2nd ed. Bonn, Germany: Deutsche Gesellschaft für Ernährung, Österreichische Gesellschaft für Ernährung, Schweizerische Gesellschaft für Ernährung; 2015. 2. Bibliografický záznam práce: Bischofová S, Ruprich J. Není droždí jako droždí, aneb jak je to s obsahem vitaminu D v něm? Výživa a potraviny. 2018;73(6):96. Citace (bibliografické záznamy citací): 1. PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2018/1018 ze dne 18. července 2018, kterým se povoluje rozšíření použití pekařského droždí (Saccharomyces cerevisiae) ošetřeného UV zářením jako nové potraviny podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/2283 a kterým se mění prováděcí nařízení Komise (EU) 2017/2470. In Úřední věstník Evropské unie L183. 19. 7. 2018, s. 9–13. Další publikace Knihy -- Kapitoly v knize -- Příspěvky ve sborníku 1. Bischofová S, Ruprich J. Vitamin D z pohledu nových a fortifikovaných potravin. In Sborník XLVI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin „Ingrovy dny 2020“. Brno, Czechia: Mendelova univerzita, 2020. Přijato k uveřejnění. 2. Bischofová S, Blahová J, Dofková M, Ruprich J. Vitamin D z pohledu dietárních zdrojů v obvyklé české dietě. In Sborník abstrakt a prezentací konference Slezské dny preventivní medicíny, 18. ročník [CD-ROM]. Ostrava, Czechia: Krajská hygienická stanice MS kraje; 2018. 3. Bischofová S, Kavřík R, Nevrlá J, et al. Nejvýznamnější zdroje vitaminu D u vybraných populačních skupin v kontextu jeho nízkého dietárního přívodu v ČR. In 22. konference monitoring zdraví a životního prostředí – souhrnná sdělení. Praha, Czechia: Státní zdravotní ústav; 2017. 4. Bischofová S, Kavřík R, Nevrlá J, et al. Odhad dietárního přívodu vitaminu D u dětí a dospívajících v ČR. In Ševčík J, eds. 21. celostátní konference Výživa a zdraví 2017. Budoucnost výživy člověka [CD-ROM]. Teplice, Czechia: Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem; 2017. 5. Bischofová S, Kavřík R, Nevrlá J, et al. Vitamin D a jeho přívod u osob žijících na území ČR. In 21. konference monitoring zdraví a životního prostředí – souhrnná sdělení. Praha, Czechia: Státní zdravotní ústav; 2016. Jiné – přednášky bez sborníku 1. Bischofová S, Ruprich J, et al. Jak velkou roli hrají dietární zdroje vitaminu D při plnění nutriční potřeby organismu? In Celostátní odborná konference Lesk a bída výživových trendů. Praha IKEM, Czechia: Fórum zdravé výživy; 2019. 2. Bischofová S, Kavřík R, Nevrlá J, et al. Nejvýznamnější dietární zdroje vitaminu D u českých dětí a dospívajících ve věku 4-17 let. In XII. ročník konference Dětská výživa a obezita v teorii a praxi 2017. Praha, Czechia: Společnost pro výživu; 2017. …….………………… datum a podpis uchazeče Další klíčové publikace nevztahující se k tématu dizertace Příjmení, jméno, titul, učo: Bischofová, Svatava, Mgr., 142175 Souhrn Publikace Počet IF/Q-WOS/Kategorie Jimp Prvoautorské -- -- Spoluautorské 1 2,635/Q3/Oncology Jrec Prvoautorské 1 -- Spoluautorské -- -- Další Knihy -- -- Kapitoly v knize -- -- Příspěvky ve sborníku 3 -- Jiné (patenty...) -- -- 1. Bischofová S, Ruprich J. Vybrané výživové faktory ve vztahu k prevenci nádorových onemocnění. In: Ševčík, eds. 22. celostátní konference Výživa a zdraví 2018. Budoucnost výživy člověka [CD-ROM]. Teplice, Czechia: Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem; 2018. 2. Bischofová S. Vybrané výživové faktory v kontextu primární onkoprevence. In: Svoboda M, Slabý O, Dubská L. Klinická onkologie. Sborník abstrakt – XLII. Brněnské onkologické dny. Brno, Czechia: ČLS JEP; 2018. https://www.linkos.cz/files/klinicka-onkologie/437.pdf. Accesed January 11, 2020. 3. Bischofová S, Březková V, Šachlová M, Slabý O, Horáček M. Výživové faktory a faktory životního stylu ve vztahu ke kolorektálnímu karcinomu. Výživa a potraviny. 2016;71(4): 100–104. 4. Slaby O, Sachlova M, Brezkova V, Hezova R, Kovarikova A, Bischofová S, et al. Identification of MicroRNAs Regulated by Isothiocyanates and Association of Polymorphisms Inside Their Target Sites with Risk of Sporadic Colorectal Cancer. Nutr Cancer. 2013;65(2):247–54. doi:10.1080/01635581.2013.756530. IF[2013]=2,635. Q3. 5. Bischofová S, Šachlová M, Březková V, Slabý O. Výživové faktory a faktory životního stylu ve vztahu ke kolorektálnímu karcinomu, výsledky dotazníkového šetření studie Brassica. In: Svoboda M, Slabý O. Sborník abstrakt – XXXVII. Brněnské onkologické dny a XXVII. Konference pro nelékařské zdravotnické pracovníky. Brno, Czechia: Masarykův onkologický ústav; 2013. https://www.linkos.cz/files/akce/2013/bod_2013_web_locked.pdf. Accesed January 11, 2020. …….………………… datum a podpis uchazeče ________________________________ [1] U publikací s IF (Impakt faktor) uvádějte i kategorii dle WOS a Q WOS (Impakt faktor kvartil), příklad: IF=1,167; GENETICS & HEREDITY Q4 (v případě více kategorií, uveďte kategorii s nejvyšším příslušným kvartilem). [2] S ohledem na provádění následných kontrol dle nařízení/směrnic LF MU uvádějte při citování článků v případě více tvůrců všechny autory, NEPOUŽÍVEJTE zkratku „et al.“, „aj.“ (nebo ekvivalent v řeči, ve které je článek napsán). [3] Uvádějte IF v roce publikování. Pokud je publikace zatím pouze přijata k tisku, uvádějte aktuální IF časopisu. Po schválení oborovou radou je možné uvádět i publikace před zahájením Ph.D. studia. [4] Uvádějte jen nejvýznamnější citace. Je možné uvést i více citací než tři. Neuvádějí se autocitace, za autocitace se považuje i citace spoluautorů.