Příloha č. 3: Publikace vztahující se k tématu disertace Příjmení, jméno, titul, učo: Jančeková, Kamila, Mgr., 72371 Souhrn Publikace Počet IF/Q-WOS Jimp Prvoautorské 1 3,446/Q1 Spoluautorské Jrec Prvoautorské 1 Spoluautorské Další Knihy Kapitoly v knize Příspěvky ve sborníku 1 Jiné (patenty...) Detailní přehled publikační aktivity Originální práce s IF[1] A. Prvoautorské 1. Bibliografický záznam práce[2] POSLUSNA, Kamila, Jiří RUPRICH, Jeanne DE VRIES, Marie JAKUBIKOVA a Pieter VAN´T VEER. Misreporting of energy and micronutrient intake estimated by food records and 24 hour recalls, control and adjustment methods in practice. British Journal of Nutrition, Cambridge: Cambridge University Press, 2009, roč. 101, suppl. 2, s. 73-85. ISSN 0007-1145. IF[3] Q WOS WOS kategorie 3,446 Q1 NUTRITION and DIETETICS SCIE Citace (bibliografické záznamy citací)[4] 1. Garden, Leanne, Clark, Heather, Whybrow, Stephen, Stubbs, R. James 2018. Is misreporting of dietary intake by weighed food records or 24-hour recalls food specific?. European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 72, Issue. 7, p. 1026,https://doi.org/10.1038/s41430-018-0199-6 2. McLean, Rachael M, Williams, Sheila M, Te Morenga, Lisa A, Mann, Jim I 2018. Spot urine and 24-h diet recall estimates of dietary sodium intake from the 2008/09 New Zealand Adult Nutrition Survey: a comparison. European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 72, Issue. 8, p. 1120,https://doi.org/10.1038/s41430-018-0176-0 3. Gemming, L, Ni Mhurchu, C 2016. Dietary under-reporting: what foods and which meals are typically under-reported?. European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 70, Issue. 5, p. 640,https://doi.org/10.1038/ejcn.2015.204 4. Archer, Edward Marlow, Michael L. and Lavie, Carl J. 2018. Controversy and debate: Memory-Based Methods Paper 1: the fatal flaws of food frequency questionnaires and other memory-based dietary assessment methods. Journal of Clinical Epidemiology, Vol. 104, Issue. , p. 113. 5. Soriano, Gaëlle Goisser, S. Guyonnet, S. Vellas, B. Andrieu, S. and Sourdet, S. 2018. Misreporting of Energy Intake in Older People: Comparison of Two Dietary Assessment Methods. Journal of Nutrition in Gerontology and Geriatrics, p. 1. 6. García, Silvia M. González, Claudio Rucci, Enzo Ambrosino, Cintia Vidal, Julia Fantuzzi, Gabriel Prestes, Mariana and Kronsbein, Peter 2018. Self-administered structured food record for measuring individual energy and nutrient intake in large cohorts: Design and validation. Endocrinología, Diabetes y Nutrición (English ed.), Vol. 65, Issue. 9, p. 524. Celkem 257 citací k 10.6.2019. Originální práce v recenzovaných časopisech A. Prvoautorské 1. Bibliografický záznam práce JANČEKOVÁ, Kamila. Chyby při zjišťování přívodu energie a živin. Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2019, roč. 74, č. 6. ISSN 1211-846X. Přijato k publikaci, čeká na tisk. Citace (bibliografické záznamy citací) 1. - 2. 3. Další publikace Knihy Kapitoly v knize Příspěvky ve sborníku RUPRICH, Jiří, Marie JAKUBIKOVÁ a Kamila POSLUŠNÁ. Význam chyb při zjišťování spotřeby potravin: „misreporting.“. In 13. konference monitoringu zdraví a životního prostředí. 2008. Jiné ………………… datum a podpis uchazeče ________________________________ [1] U publikací s IF (Impakt faktor) uvádějte i kategorii dle WOS a Q WOS (Impakt faktor kvartil), příklad: IF=1,167; GENETICS & HEREDITY Q4 (v případě více kategorií, uveďte kategorii s nejvyšším příslušným kvartilem). [2] S ohledem na provádění následných kontrol dle nařízení/směrnic LF MU uvádějte při citování článků v případě více tvůrců všechny autory, NEPOUŽÍVEJTE zkratku „et al.“, „aj.“ (nebo ekvivalent v řeči, ve které je článek napsán). [3] Uvádějte IF v roce publikování. Pokud je publikace zatím pouze přijata k tisku, uvádějte aktuální IF časopisu. Po schválení oborovou radou je možné uvádět i publikace před zahájením Ph.D. studia. [4] Uvádějte jen nejvýznamnější citace. Je možné uvést i více citací než tři. Neuvádějí se autocitace, za autocitace se považuje i citace spoluautorů.