Program mezinárodní konference ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ – INVESTICE DO ZDRAVÍ 5. října 2016 Pořadatel: statuární město Brno, Masarykova univerzita Brno Servisní organizace: Středisko služeb školám Brno Místo konání: Sněmovní sál, Nová radnice, Dominikánské nám. 1, Brno Jazyk: čeština, angličtina 8:30 Prezence účastníků 9:00 Přivítání účastníků a zahájení konference Petr Hladík – I. náměstek primátora města Brna Naděžda Rozehnalová – prorektorka Masarykovy univerzity 9:20 Stravování v ČR Anna Packová - Odbor školství, mládeže a tělovýchovy MMB 9:40 Význam školní jídelny v programu Pohyb a výživa. Leona Mužíková, Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Veronika Suchodolová, Lékařská fakulta Masarykovy univerzity 10:00 Zdravá školní jídelna - představení projektu Anna Niklová, Státní zdravotní ústav, Praha 10:20 Diskuse, dotazy 10:30 Přestávka na občerstvení 11:00 Školní stravování ve Stuttgartu Julia Oschwald, Stuttgart, Německo 11:20 Jídlo ve švédských školách Ulrika Brunn, projektová manažerka Akademie školního stravování, Göteborg, Švédsko 11:40 Školní stravování ve Slovinsku Stojan Kostanjevec, univerzitní profesor, Martina Erjavšek, Universita Lublaň, Slovinsko 12:00 Diskuse, dotazy 12:10 Oběd rautovou formou (Rytířský sál, Nová radnice) 13:10 Ekologické a zdravé školní stravování v Kodani Charlotte Seelig, Astrid Dahl, Kodaň, Dánsko 13:30 Podmínky stravování školních dětí v Udine Flavio Pecorari, manažer školní restaurace, Udine, Itálie 13:50 Projekt udržitelného stravování v Rennes Nadège Noisette, náměstkyně starostky Rennes pro zásobování, Rennes, Francie 14:10 Diskuze, dotazy 14:20 Přestávka na kávu 14:50 Stravování ve školách v Charkově Nadia Tymofieieva, ředitelka charkovské městské společnosti „Stravování pro děti“ Olga Demenko, ředitelka Odboru školství města Charkova, Charkov, Ukrajina 15:10 Zdravá výživa, stolování a gurmánství - už od dětství Oldřich Obermaier, projekt Sapere, Česká republika 15:30 Diskuze, dotazy 16:00 Závěr konference