Ekonomika a řízení bank

Náležitosti kurzu a zadání POTu

Zadání POTů

Každý student si vybere jedno téma ze zadání 1) – 3) a jedno ze zadání 4) – 5)

Odevzdání POTu se řídí harmonogramem studia a je bezpodmínečně mutno je vkládat do odevzdáváren

 

1)1. Analýza a porovnání dopadu Basel I, II a III na vybrané banky.

2)2. Analýza a porovnání struktury aktiv a pasiv u vybrané banky posouzení jejich kvality a návrh možnosti jejích zlepšení u vybraných bank.
3)3. Analýza a porovnání nákladů a výnosů u vybraných bank a návrh možnosti jejích zlepšení u vybraných bank.
4)4. Analýza marketingové strategie a návrh možnosti jejích zlepšení u vybraných bank.
5)5. Analýza a porovnání řízení tržních rizik a návrh možnosti jejích zlepšení u vybraných bank.
6)6. Analýza a porovnání kvality služeb a návrh možnosti jejích zlepšení u vybraných bank.
 

Pro každý POT platí:

Srovnání nejméně za dva roky

Doporučené banky:

Komerční banka, ČSOB, ČSAS, Raiffeisenbank, Citibank, Royal Bank of Scotland, Unicredit, GE Money Bank

Studijící z jiných zemí než České republiky si vyberou domácí banky.

 POTy je nutno vkladat s následujícím označením:

Příjmení_UČO_číslo POTu (např. POT_1)

Příklad:

Krajícek_27420_POT_1

Předpokládaný rozsah každého POTu je cca 4 - 5 stran a je naprosto nezbytně nutné jej vložit do odevzdávárny. Pokud nebudou POTy odevzdány do odevzdávárny není možné absolvovat zkoušku.

 POTy  mají následující strukturu:

  1. Název
  2. Vlastní POT v rozsahu nejméně 2 stran, který pokračuje hned  za názvem  
  3. Odkazy na zdroje, na základě kterých byl POT zpracován.

Závěrečná zkouška

Podmínky pro účast na zkoušce:
  • úspěšné zpracování plánovaných POTů
  • hodnocení  každého z POTů je formou klasifikace prospěl nebo neprospěl,  u neúspěšných POTů bude vyzváni k jejich přepracování
  • úspěšné absolvování kontrolních testů
Zkouška a výsledné hodnocení:
Zkouška probíhá písemnou formou (test) a následným ústním ověřením znalostí.
 
Konečná známka je tvořena:
Na základě hodnocení průběžných testů a výkonu studenta u  zkoušky podle klasifikační stupnice.