Ukončení předmětu
Systém ověřování znalostí a požadavky na ukončení předmětu
v akademickém roce 2023/2024
Předpoklady
pro úspěšné ukončení předmětu jsou následující:
1. Zpracování
a odevzdání semestrálního projektu do Odevzdávárny v ISU nejpozději 3
pracovní dny před termínem zkoušky, nejpozději však do 19. 5. 2024
2.
Úspěšné absolvování kontrolního testu (elektronicky v ISu v Odpovědníku
Závěrečný test).
Zadání semestrálního projektu
Semestrální
projekt se bude skládat ze dvou částí:
1. Případové studie s názvem
„Výběr účetního softwaru pro firmu …“
2.
Zpracování
účetní agendy fiktivní firmy v programu POHODA.
Ad 1) závazná struktura případové
studie:
–
představení firmy (právní forma, předmět činnosti,
organizační členění, přibližný obrat, počet zaměstnanců) – vycházejte u
skutečné firmy např. z výroční zprávy, u fiktivní nově vznikající firmy z
„připraveného podnikatelského záměru“ (rozsah této části max. 1 strana normalizovaného textu),
–
požadavky firmy na účetní program, cenový limit,
–
analýzu nabídky - internetové zdroje, nabídky softwarových
firem, odborné časopisy…),
–
Vaše doporučení a závěr.
Rozsah případové
studie – nejméně 5 stran
normalizovaného textu
Způsob odevzdání: vložit soubor do Odevzdávárny v ISu
Ad 2) pokyny ke
zpracování účetní agendy:
Rozsah práce:
Minimální počet zápisů v účetním
deníku po provedení uzávěrky je 200.
Výstupy pro odevzdání: do Odevzdávárny současně s případovou
studií vložte v jednom souboru označeném Vašim příjmením vytvořené pdf
soubory z tiskových sestav programu Pohoda (účetní deník, hlavní kniha, obratová
předvaha, rozvaha a výkaz zisku a ztráty
- oboje v plném rozsahu).
|
Způsob hodnocení body |
Min. |
Max. |
|
|
|
|
1.
Zpracování semestrálního projektu podle zadání,
včetně zodpovězení doplňujících otázek. |
0 až 50 |
28 |
50 |
2.
Úspěšné absolvování kontrolního testu v Odpovědníku |
0 až 50 |
28 |
50 |
Získané bodové
hodnocení kontrolního testu a semestrálního projektu se celkově sčítá v hodnocení
předmětu.
Klasifikační
stupnice:
A |
93 – 100 % |
D |
68 – 75
% |
B |
85 – 92 % |
E |
60 – 67
% |
C |
76 – 84 % |
F |
méně než 60 % |