3. Společnost rozhoduje o vybudování výrobní jednoty na výrobu určitého produktu. Předpokládaná prodejní cena produktu je 100 Kč/kg. Společnost zvažuje tři situace resp. tři velikosti poptávky po produktu, které mohou nastat a jsou kritickými pro volbu velikosti výrobní jednotky. Na základě těchto třech velikostí poptávky podnik volí i tři možné velikosti výrobního zařízení. Velikosti možné poptávky jsou 500 tis. kg produktu za rok, 1 000 tis. kg produktu za rok a 1 500 tis. kg/rok. Těmto velikostem poptávky přesně odpovídají i tři možné varianty vyráběného množství. Variabilní náklady na výrobu daného produktu jsou 30 Kč/kg bez ohledu na to, o jak velikou výrobní dávku se bude jednat. Fixní náklady jsou různé dle velikosti výrobní dávky – 27 mil. Kč u velikosti 500 tis. kg/rok, 40 mil. Kč u velikosti 1 000 tis kg/rok a 50 mil. Kč u jednotky velikosti 1 500 tis. kg/rok. Pravděpodobnost poptávky 500 tis. kg/rok je 50%, pravděpodobnost poptávky 1 000 tis. kg/rok je 30%, pravděpodobnost poptávky 1 500 tis. kg/rok je 20% a) Zvolte kritérium pro ohodnocení jednotlivých variant; b) zobrazte rozhodovací matice; c) proveďte rozhodovací analýzu na základě vámi zvoleného kritéria a určete pro jakou variantu byste se rozhodl s ohledem na váš postoj k riziku (uveďte váš postoj k riziku); d) proveďte rozhodovací analýzu a určete, pro jakou variantu byste se rozhodl v případě, že se Váš postoj k riziku změní.