Studentský podnikatelský inkubátor Ing. Lenka Jaterková a JUDr. Dana Šramková, Ph.D. Účel podnikatelského plánu • Pro Vás jako pro podnikatele: • Jasné cíle • Úskalí a bariéry • Reálný časový horizont • Poměřit plány s realitou • Pro: • Investory • Banky • Inkubátory • Nové klíčové zaměstnance Úskalí podnikatelského plánu 1. Nic se nezmění přes noc 2. Nová technologie nevytlačí stávající technologii 3. Je trh připraven na tak inovativní změnu? • Infrastruktura 4. Inovativnost • Přidaná hodnota 5. Trh se chová neracionálně Finanční trhy si budou pamatovat své spálené prsty určitě nejméně dalších deset let (přestože nastávající generace určitě znovu brzy zažijí nějakou další „tutovku“), a proto očekávejte, že pokud se ucházíte o peníze pro začínající projekt, a tím spíše pro projekt v oblasti moderních technologií, váš úkol bude opravdu velmi těžký. Peníze (a jejich majitelé) jsou dnes moudřejší a podruhé budou uvažovat spíš na bázi hodnot než na základě módy či davové psychózy. 6. Mnoho peněz může také zabít projekt • Podceněná vs. nadceněná potřeba kapitálu 7. Odkud plynou příjmy? • Reálné služby reálným zákazníkům Úvod do podnikatelského plánu Struktura podnikatelského plánu • Titulní strana, obsah • Exekutivní shrnutí • Všeobecný popis podniku – Cíle, Produkt/služba, Velikost, Právní forma • Analýza trhu a konkurence, SWOT analýza, Hodnocení rizik plynoucích ze SWOT • Výrobní plán (výrobní proces) • Marketingový plán • Organizační plán • Finanční plán • Přílohy Titulní strana Pizzeria del Cadavere Old Road 25 Cabot Cove, MA 02167 Spoluvlastníci: Jessica Fletcherová a Marion Fletcherová Popis: Pizzeria del Cadavere je soukromá pizzerie, nabízející produktové menu, které v okolí dosud neexistuje a je to první pizzerie v okolí s dodávkou do domu. Většinu našich zákazníků budou tvořit studenti a mladé rodiny z okolí. Financování: K počátečnímu financování bude potřeba 50 500 dolarů, z toho 34 500 $ jako bankovní půjčka a 16 000 $ od dalšího investora. Executive Summary • Pizzeria del Cadavere je novým hráčem mezi restauracemi na místním trhu. Pizzerie se nachází v útulném, malém městečku, které pociťuje silnou potřebu rozšíření stravovacích zařízení. Naše pizzerie se stane vzpruhou zejména díky své orientaci na mladé rodiny spojené s možností dovážky pizzy až do domu. • Pizzerie bude vytvářet přátelské a příjemné prostředí pro zákazníky a zároveň produktivní prostředí pro zaměstnance firmy. Klademe důraz na vzhled a chuť naší pizzy stejně jako na vysoce kvalitní přísady. Jsme také první restaurace s dovážkou do domu v okolí. • Našimi zákazníky jsou v podstatě i naši sousedé, kterým chceme prostřednictvím výborné pizzy poskytovat tu nejvyšší možnou hodnotu. • Usilujeme o přiměřený zisk, který bude stačit na udržení dlouhodobě finančně zdravého podniku a k uspokojení závazků k našim investorům, jako kompenzaci za investici a riziko s ní spojené. Executive Summary - bodově •Nová a finančně nezatížená firma •Vysoce motivovaný tým vlastníků •Přístup k zákazníkům založen na vytváření osobního vztahu •Hluboké zkušenosti v oboru •Žádný přímý konkurent •Rámcová dohoda s 2 dodavateli podepsána •Předpověď ziskovosti – šest měsíců po investici •První a jediné kolo financování Cíle • Dosáhnout kladných tržeb na konci roku 2004 a dále dosahovat mírně, leč stabilně rostoucích tržeb v průběhu roku 2007 • Dosáhnout zisku přesahujícího 200 000$ na konci 1.roku (2005) • Dosáhnout rentability tržeb v hodnotě alespoň 12 % na konci roku 2006 Popis podniku • Pizzeria del Cadavere, spol s.r.o • Předmět činnosti: Pizzeria del Cadavere je soukromá pizzerie, nabízející produktové menu, které v okolí dosud neexistuje a je to první pizzerie v okolí s dodávkou do domu. Většinu našich zákazníků budou tvořit studenti a mladé rodiny z okolí. • Údaje o vlastnících: sestřenice Jessica a Marion Fletcherovy jsou jedinými vlastníky společnosti. Produkt: Feature – Benefit – Proof • Investor v prvé řadě investuje do Vás • Pro investora je podstatné nejen co je produktem, ale i to co produkt umí Produkt/Služba – popis výrobku • Pizzeria del Cadavere nabízí vysoce kvalitní pizzu rostoucí komunitě, která má momentálně omezené možnosti stravování v okolí bydliště. Možnost donášky do domu neexistuje vůbec. • Na počátku bude mít restaurace otevřeno Ne - Čt 16:00 – 22:00 a Pá, So 15:00 – 23:00 • Plánujeme také zavedení poledních menu – předpokládaná poptávka by měla dle průzkumu trhu pokrýt dodatečné náklady s tímto provozem spojené. • Naše menu bude zahrnovat 4 velikosti pizzy s vícero kombinacemi různých ingrediencí. Specialitou naší restaurace bude Pizza Tety Jessicy s originální pikantní recepturou. • Zaváděcí menu bude dále zahrnovat slané tyčinky a 2 dl piva nebo minerálky k jídlu zdarma. Předpokládaný prodej / Cena produktu • Na základě průměru v odvětví a nízké konkurenci v Cabot Cove předpokládáme průměrný prodej 35 kusů pizzy denně (Ne – St) a 60 kusů pizzy denně o víkendech (Čt – So) • Z toho cca 2/3 bude tzv. „take-away“ nebo rozvoz • U zákazníků, kteří se usadí v restauraci je velká pravděpodobnost, že si objednají pití. • Předpokládáme, že 1/3 všech objednávek pizzy bude doprovázeno koupí tyčinek a to vzhledem k jejich oblibě v kraji. • Cena: Umístění • Naše pizzerie je situována nedaleko centra města Cabot Cove v bezprostřední blízkosti zastávky MHD • Prostory jsou v pronájmu, měsíční nájemné činí 1200 $ měsíčně a renovace vyjde cca na 8 300 $ • Cena nájmu zahrnuje i prostory před restaurací (pro letní zahrádku s cca 16 místy) a 4 parkovací místa. Městské parkoviště je vzdálené cca 5 minut pěšky • Restaurace má také zadní vchod, který bude využit pro expedici, příp. příjem zboží od dodavatelů • Případné rozšíření restaurace lze uskutečnit půdní vestavbou ve stávající budově – záleží na postoji majitele. Personální plán Otázky personálního plánování • Jaké pracovníky bude organizace potřebovat a v jakém množství? • Kdy bude tyto pracovníky organizace potřebovat? • Kolik z nich již v organizaci pracuje? • Jak bude organizace potřebu řešit – z vnitřních zdrojů/ z vnějších zdrojů? • Jak bude probíhat pohyb pracovníků uvnitř organizace? • Je možný kariérní růst? • Jaké změny pravděpodobně nastanou na vnějším trhu práce? Vy a Váš tým v podnikatelském plánu • Management: – Vzdělání – Průběh zaměstnání – Další znalosti/dovednosti/zkušenosti – Úspěchy/ Certifikáty – Kdo bude za co zodpovědný • Zbytek týmu – personální plán • Plánovaná potřeba zaměstnanců a na jaký pracovní poměr – Jakou mají mít kvalifikaci, zkušenosti, certifikace Management • Jessica Fletcherová • Od roku 2000 v důchodu • Poslední zaměstnání: Pekař/prodejce v místní pekárně, příležitostná spisovatelka detektivek čímž si získala velkou popularitu u místních obyvatel • Úspěchy: Zlatá placka za nejlepší dýňový koláč v Cabot Cove 2003 • Zodpovědnost: Vedoucí provozu, Komunikace se zákazníky a dodavateli • Marion Fletcherová • 1998 ukončena VŠ se zaměřením na Podnikový management • Poslední zaměstnání: Vedoucí obchodu s obuví / účetní • Úspěchy: 6x Pracovník měsíce • Zodpovědnost: Administrativa, účetnictví • Mzdová účetní (nutno najmout) • Ostatní služby – poradenství v oblasti marketingu apod. bude zajišťováno externě. Personální plán • Otevírací doba 7dní v týdnu vyžaduje 2směnný provoz • Prac. doba nad rámec otvíracích hodin: 1 hodina před otevřením pro přípravy a hodina po zavření pro úklid restaurace – to odpovídá: • Po – Čt: 13 hodin (10 – 23:00) • Pá: 14 hodin (10 – 24:00) , • So: 10 hodin (14 – 24:00), Ne: 9 hodin (14 - 23:00) • Vedoucí směny – Dohlíží na chod směny, obsluhuje hosty, příjmá platby, Kuchař – příprava pizzy, nutný: výuční list, prohlášení o bezinfekčnosti • Pomocný kuch. – pomocné práce v kuchyni, mytí nádobí • Číšník – obsluha hostů, příprava nápojů, obsluha online objednávek, nutný věk: 18 let, • Rozvoz – rozvoz pizzy - zatím pouze v odpoledních hodinách, pracuje 5 hodin za směnu, ve špičce: 2 pracovníci, mimo špičku: pomáhá v kuchyni či s online objednávkama; nutný řidičský průkaz Personální plán Organizační struktura Další potřeba pracovníků – analýza a popis prac. pozice • Celkový účel • Obsah – povaha a šíře práce • Kritéria výkonu – kritéria, měřítka nebo ukazatele, které umožňují zhodnotit, nakolik je práce vykonávána uspokojivě. • Odpovědnost – rozsah odpovědnosti a svěřené pravomoci při rozhodování • Organizační faktory – vztahy podřízenosti • Faktory motivace – zvláštní rysy práce na pracovním místě, které pravděpodobně mohou motivovat nebo demotivovat pracovníka • Faktory osobního rozvoje – vyhlídka na postup a kariéru Faktory prostředí – pracovní podmínky Popis pracovní pozice: Mzdová účetní • POZICE: Mzdová účetní • Obecný účel pozice Mzdová účetní: je zodpovědná za zajištění řádného vedení mzdového účetnictví a mzdových podkladů. • Hlavní povinnosti a úkoly: • Mzdové účetnictví – Mzdová účetní vede kompletní mzdovou agendu včetně odvodů sociálního a zdravotního pojištění a daní z mezd. Dále jedná s příslušnými úřady a zpracovává hlášení pro sociální a zdravotní pojišťovny. Také vede mzdové listy, evidenční listy důchodového zabezpečení, zpracovává roční zúčtování daně z příjmu zaměstnanců. V současné chvíli bude zpracovávat mzdy pro 16 zaměstnanců, zaměstnaných převážně na poloviční úvazek. Tento úkol vyžaduje znalost mzdových a dalších souvisejících právních předpisů. • Ostatní povinnosti – Realizuje personální záležitosti firmy v souladu s pokyny vedení – Zodpovídá za provádění archivace písemností – Účastní se porad širšího vedení společnosti – Navštěvuje požadované kurzy a školení Popis pracovní pozice: Mzdová účetní • Znalosti, dovednosti a vzdělání: – VŠ ekonomického směru – Pokročilá znalost účetnictví, účetních systémů – Znalost mzdových a dalších souvisejících právních předpisů a postupů – Použití počítačů a účetního softwaru a ovládání ostatních kancelářských přístrojů • Kompetence – Spolehlivost – Komunikace: Mluvený projev, Psaný projev – Kvalita, Preciznost Tip na závěr Využití projektového řízení pro založení nového podniku Projektový management je proces plánování, koordinování a řízení úloh a zdrojů pro dosažení definovaného cíle, obvykle za daný čas, s definovanými zdroji a s omezenou cenou. Základní principy při řízení projektů zaměřujeme na: •plánování projektu •organizaci projektu •rozpočet projektu •odhad a kontrolu spotřeby zdrojů a času •řízení rizik projektu •řízení rizik projektu •řízení změn •projektovou dokumentaci Využití projektového řízení pro založení nového podniku Doporučená literatura • NĚMEC, V. Projektový management. Praha: Grada, 2002. 184 s. ISBN 80-24703-92-0. • DOLANSKÝ, V. Projektový management. Praha: Grada, 1996. 376 s. ISBN 80-71692-87-5. • FIALA, P. Projektové řízení: modely, metody, analýzy. Praha: Professional Publishing, 2004. 276 s. ISBN 80-86419-24-X. • SVOZILOVÁ, A. Projektový management. Praha: Grada, 2006. 353 s. ISBN 80-2471501-5. • Miroslav Lorenc, Ganttův diagram [online]. © 2007–2008, [cit. 2008-3-15]. Dostupné z: < http://lorenc.info/3MA381/ganttuv-diagram.htm > Gantův diagram Miniúkol pro dnešek Elevator Pitch Tato minutová prezentace by měla obsahovat následující prvky: • Co je moje myšlenka. • Jak jsem s tou myšlenkou daleko. • Jaké trhy existují pro uplatnění • mé myšlenky. • Jaké výhody na těchto trzích mám. • Jaké výhody mám oproti konkurenci. • Jak hodlám získat peníze. • Kolik budu potřebovat celkem. • Kolik z toho budu potřebovat financovat externě a co za to nabízím investorovi. • Kdo je součástí mého týmu. • Jaký je potenciální zisk pro investora. Děkujeme za pozornost