Management sportovních aktivit v CR I – projekt 2 Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1) Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2) Výběr destinace - turistické oblasti (ČR) nebo turistického regionu (SR) 3) Základní údaje o turistické oblasti / v SR regionu (název, umístění, nadřazený region/kraj, počet obyvatel, rozloha, hustota obyvatel, významná města, podnebí, nejvýznamnější atraktivity) 4) Kulturně-historické památky a zajímavosti (historie i současnost, UNESCO, hrady a zámky, muzea, …….) 5) Ubytovací služby (přibližné počty hotelů rozdělených do kategorií, penzionů apod.; zhodnocení kvality služeb – vybrat hodnotící kritéria) 6) Stravovací služby – gastronomie (zhodnocení kvality, šířka a hloubka produktů, regionální potraviny – propagace) 7) Přírodní památky a úkazy 8) Sportovní vyžití – aktivní i pasivní; zařízení, vybavení, kvalita služeb; sezónnost Komplexnost služeb sportovních zařízení podle jednotlivých segmentů a) muži x ženy b) děti x mládež x střední věk x senioři c) nižší x střední x vyšší příjmová vrstva 9) Dopravní infrastruktura (dostupnost, hustota dopravních sítí, využití ve sportovním cestovním ruchu) 10) Informace pro turisty (propagace destinace na internetu a jinde, TIC, zaměřit se na sportovní aktivity) 11) Pořádané akce (eventy) v destinaci (festivaly, výstavy, trhy, hody, ochutnávky, apod.) a ostatní atraktivity 12) Kvantifikace kvality destinace – metoda součtu vážených faktorů a) vymezení hodnotících kritérií a přiřazení vah podle jejich důležitosti (součet 100) b) ohodnocení jednotlivých kritérií pro destinaci (1 – nejhorší, 10 – nejlepší) c) výpočet – součet násobků váhy a bodového hodnocení 13) SWOT analýza a komentář 14) Návrhy a doporučení na zvýšení návštěvnosti a konkurenceschopnosti destinace se zaměřením na sportovní aktivity