Zápočtová práce Jméno: Datum: 10. 1.2025 Splněno: 75 % Celkový počet bodů: 20 1. Jaké rizikové faktory ve výživě seniorů se objevují? Jak byste předešli malnutrici u seniorů? Zdůvodněte postup. (3 body) 2. Které živiny jsou co do příjmu rizikové (riziko nedostatku, nadbytku, složením) pro děti ve věku 12-15let? (3 body) 3. Jaké jsou rizikové poruchy příjmu potravy? Popište jejich princip. ( 4 body) 4. Jaké znáte prediktivní rovnice:( 1 b) 5. Jak rozdělujeme sacharidy, uveďte příklad. ( 1b) 6. Muž, 46 let, 112 kg, za poslední roky se mu zvýšila hmotnsot o 10 kg. Sedavé zaměstnání, v práci manažerské stráví až 12 hodin, nestíhá jíst, jí až večer. Má malé děti, kterým se chce věnovat. Jako koníček má vaření piva. Shrňte problém, vytyčte cíle práce, plán. Jak jí sestavíte jídelníček, jaké potraviny má zařazovat a proč. ( 7 b)