121 Některé druhy kořalky upravují se v nápoje barevné, Obyčejně a neškodně děje se barvení páleným cukrení, jímž kořalka zhnedne a jako stará, odleželá vypadá, O této přísadě přesvědčíme se odpařením, jelikož pálený cukr zbyde a roz« pálen zavání -karamelem. Puksínem barviti jest zapovězeno. Předběžná zkouška na fnksín. Ku 10 kryohl cm. červené kořalky dáme do skleněné trubky zkoumací za oříšek velký kousek stearinu (ze svíčky stearinové), zahříváme až se stearin -rozpustí naěež pak tekutinu silně protřeseme. Ve chladu ostaven ukládá se stearin na povrchu; drátem přeložíme jej na -■'■■v- :-.. vodor» opláchneme. " °-k '|-fpJm7A 7,9 har^enu !?věděí to o "ořítoimiosii Oiieemeh zk o use/u uuo posieüiii. porreui nein r an.:; .i--^;-^.---. ...-...,. Nalejeme-Ii tekutinu fuk sin obsahující na ruku, zbarví se kůže rychle do červena a barvu tu vodou smýtí nelze. Zavaříme-li bíle vlákno vlněné v troubce na zkoumání naplněné tekutinou fuksín obsahující, zbarví se trvalo na červeno, kteroužto barvu.pak vodou odstraniti nelze. ÍX k. místo držitel i Bedřick hrabě Schönborn v. r. 26