S Ročník I91Ö. — Částka ÍL — Čís, i» Pekaři, -obchodníci a jiní prodavači chleba jsou povinní prodati kupujícímu chleba též rozkrájeny na kusy v každém žádaném, množství. § 2. Zdejším nařízením ze dne 28. března 1915, z. z. čís, 22, potažmo ze dne 17. srpna 1915, z. z. čís, 58, stanovený zákaz živnostenské výroby a prodeje drobného pečiva zůstává na dále v platnosti. Po živnostenskú provozovaná výroba a prodej necukrovaných sucharů (vodové suchary), jakož i dietetických druhů chleba (Grahamového chleba, Simo-nového chleba a pod.) jest pouze s povolením politického zemského úřadu za podmínek dovolen, které případ od případu budou předepsány« § 4. K živnostenské výrobě cukrářského zboží všeho-druhu nesmí se používati pšeničné a. žitné mouky. Výroba cukrářského zboží všeho druhu při použití jiných než v předcházejícím odstavci uvedených druhů mouky, jest dovolena pouze ve dvou dnech v týdnu. Představený obce má tyto dva dny podle místních zvyklostí ustanoviti a veřejně vyhlásiti. K živnostenské výrobě kakesů smí býti použito pšeničné a žitné mouky pouze v takovém množství, které nepřesahuje 30% úhrnné váhy těsta; také výroba kakesů omezuje se tímto na dva dny v týdnu a platí pro ni ustanovení předcházejícího odstavce. Živnostenská výroba cukrářského zboží z másla (máslové lístky) a kvasnicového těsta jest zakázána, Pod cukrářským zbožím vyrozumívají se nejen výrobky cukrářské živností, nýbrž též i jako cukrářské zboží qualifikované výrobky pekařské živnosti, Jakož i podobné pečivo, podávané v hostinských podnicích, Prodej cizozemského zboží nepodléhá žádnému omezení. Prodej zásob, které byly dne 23, prosince 1915 již vyrobeny, jest dovolen. § ô. Pekarům a cukrářům jest zakázáno, převzíti k vypečení těsto- od třetích osob priprrveii^ Jako výjimka z toho je*l pouze pekařům dovoleno, vypečení chlebového té^tn od síran doma připraveného.