ä 4 plátky zadního hovězího masa (asi 800 g) dobře naklepeme na vlhkém prkénku a necháme dýchat. ä Připravíme si nakládací směsku z 1-2 nadrobno nakrájených středních cibulí, ä 2 lžiček sladké papriky, ä ze lžičky a půl drceného pepře, ä 3 špetek ( mezi tři prsty ) soli, Řádně promícháme a do misky klademe vrstvičku této míchanice, plátek masa až do vyčerpání všeho,končíme tou matlou. Vše zalijeme olejem, pomůžeme mu, aby se dostal i mezi plátky masa,a necháme alespoň 24 hodin uležet. Rozehřejeme olej, zhruba očištěné plátky do něj vložíme a necháme dělat 5-6 minut na každé straně. Nálev, ve kterém byly plátky naloženy,procedíme. Vyndáme hotové plátky a tento procezený nálev do vroucího oleje vlijeme. Necháme pouze přejít varem a hned používáme. M.D.Rettigová ( slavná autorka české kuchařky) by zírala, kdyby recepis viděla.