§ 1 Enumerace potřebných ingrediencí a jejich hmotnostního množství zní následovně: - 4kg brambor - pul kg cibule - 1 láhev Spreewaldských okurek (naložených) - 4 balíky mražené zeleniny pod svíčkovou - 2 plechovky hrášku - 1 velkou sklenici majonezy helmans - 4 velká jablka - 500g šunkového salámu - 5 vajec §2 Správný postup přípravy tradičního českého bramborového salátu říká: a.) Uvaříme brambory ve slupce ( 40min). Uvaříme také zeleninu (15min). b.) Nakrájíme na malé kostičky okurky. Vejce uvaříme na tvrdo (6-8min). c.) Šunkový salám nastrouháme na hrubo na struhadle. d.) Necháme vychladnout brambory, posleze na to je oloupeme, totéž necháme vychladnout zeleninovou směs a vejce. e.) Oloupeme jablka a odjádříme je také je na hrubo nastrouháme na struhadle. f.) Brambory nakrájíme na půlky a prolisujeme je kostičkovým kráječem na bramborový salat. g.) Vezmeme velkou mísu a všechny ingredience promícháme- přidáme i lák z okurek,kávovou lžičku pepře a dosolíme podle chuti. § 3 Účinnost Tento zákon nabývá účinnosti prvním dnem druhého kalendářního měsíce následujícího po jeho vyhlášení.