Otázky: 1. a) Zdroj nákazy b) Epidemiologie hepatitidy A a E 2. a) Epidemiologie salmonelóz b) Aktivní imunizace 3. a) Epidemiologie bacilární dyzentérie b) Pasivní imunizace 4. a) Epidemiologie kampylobakterióz b) Zásady dezinfekce 5. a) Přenos nákazy b) Askaridóza 6. a) Preventivní opatření proti šíření alimentárních nákaz b) Přehled parazitárních nákaz 7. a) Epidemiologie hepatitidy B, C a D b) Protiepidemický režim ve stravovacích zařízeních 8. a) Vnímavost a imunita b) Epidemiologie alimentárních toxikóz 9. a) Bakteriální respirační nákazy b) Epidemiologicky rizikové potraviny 10. a) Virové respirační nákazy b) Askaridóza 11. a) Epidemiologie AIDS b) Očkování, druhy očkovacích látek 12. a) Epidemiologie virových průjmových onemocnění b) Epidemiologicky rizikové činnosti 13. a) Epidemiologie toxoplazmózy b) Hygienické zabezpečení provozu nemocniční kuchyně 14. a) Téniózy b) Manipulace s mateřským mlékem 15. a) Epidemiologie průjmů vyvolaných E. coli b) Trichinelóza 16. a) Borelióza, klíšťová encefalitis b) Alimentární intoxikace, botulismis OTÁZKY KE ZKOUŠCE VÝŽIVA ČLOVĚKA 2. a 3. ročník UČEBNÍ TEXTY Farník J., Pazdiora P., : Základy obecné epidemiologie, UK Praha l99l Farník J., Pazdiora P. : Speciální epidemiologie, UK Praha l99l Sekaninová G. a spol. : Aktualizované doplňky skript epidemiologie : a) Epidemiologie AIDS b) Epidemiologie virových hepatitid c) Epidemiologie alimentárních nákaz Provazník K. a spol. : Manuál prevence v lékařské praxi IV. Základy prevence infekčních onemocnění, SZÚ Praha l996 Doporučená literatura : Šrámová H. a spol. : Nozokomiální nákazy, MAXDIRF. JESENIUS. l995