Hodnocení výživové potřeby
1. Úvodní seznámení s pojmem „výživová spotřeba“ a jeho vysvětlení. Synonyma pro pojem výživová spotřeba. Pohled na kvantitativní a kvalitativní spotřebu potravin a tekutin.
2. Živiny (makronutrienty, mikronutrienty, seminutrienty) a tekutiny přijímané v rámci výživové spotřeby, jejich potřeba a funkce v lidském těle.
3. Rozložení výživové spotřeby během dne, intervaly mezi jídly.
4. Metody hodnocení výživové spotřeby. Popis metod pro hodnocení výživové spotřeby u skupin a jednotlivců. Retrospektivní a prospektivní metody. Kdy dané metody používat, pozitiva a negativa jednotlivých metod. Seznámení s typy dotazníků a pomůckami využívanými pro hodnocení výživové spotřeby
5. Praktické procvičení provádění výživové anamnézy, 24-hodinového recallu, hodnocení dle nutričního skóre dle WHO.
6. Shrnutí poznatků a hlavních zákonitostí v oblasti hodnocení výživové spotřeby