NUTRIČNÍ TERAPEUT - OTÁZKY 1. a) Epidemiologie hepatitidy A a E b) Preventivní opatření proti šíření nákaz 2. a) Epidemiologie salmonelóz b) Očkování, druhy očkovacích látek 3. a) Epidemiologie bacilární úplavice b) Epidemiologie BSE 4. a) Epidemiologie kampylobakterióz b) Vnímavost a imunita 5. a) Epidemiologie alimentárních toxikóz (intoxikací) b) Zdroj nákazy 6. a) Epidemiologie rotavirových průjmů b) Přenos nákazy přímý a nepřímý 7. a) Epidemiologie hepatitidy B, C a D b) Protiepidemický režim ve stravovacích zařízeních 8. a) Epidemiologie listeriózy b) Prevence alimentárního přenosu parazitárních nákaz 9. a) Epidemiologie chřipky b) Zásady použití dezinfekčních prostředků 10. a) Askaridóza b) Epidemiologicky rizikové potraviny 11. a) Přehled parazitárních nákaz b) Reakce a komplikace po očkování 12. a) Epidemiologie boreliózy a klíšťové encefalitidy b) Stravování při cestování do exotických zemí, exotické nákazy 13. a) Epidemiologie HIV/AIDS b) Epidemiologicky rizikové činnosti 14. a) Epidemiologie ténióz b) Epidemiologie toxoplazmózy 15. a) Epidemiologie průjmů vyvolaných Escherichia coli b) Epidemiologie trichinelózy