MNNE081 Nutriční epidemiologie 2020 1 roč navaz.Mgr studia “Nutriční specialista”–jarní sem.- MNNE081c -cvičení→zápočet,MNNE081p-předn→ kolo St 16:00 – 17:40, místo: A21/108 19.2. Mgr. Peřina 1) Příklady nutričně-epidemiologického hodnocení biologických škodlivin 26.2. doc.Fiala 2) Nutriční epidemiologie jako obor, zaměření, cíle, hlavní metody. Alkohol z hlediska nutriční epidemiologie – metodika zjišťování konzumace alkoholu 4.3. doc. Kachlík 3) Epi-info - I – Zpracování nutričně-epidemiologických dat 11.3. Mgr. Forejt 4) Hodnocení stravy jako jeden z pilířů nutriční epidemiologie 18.3. doc. Kachlík 5) Epi-info - II – Zpracování nutričně-epidemiologických dat 25.3. doc. Janoutová 6) Metody hodnocení vztahů mezi výživou a zdravím – I 1.4. doc. Janoutová 7) Metody hodnocení vztahů mezi výživou a zdravím – II 8.4. doc. Krsek 8) Mikrobiom, vliv na zdraví, a možnosti ovlivnění výživou 15.4. Mgr. Forejt 9) Hodnocení výživového stavu a zdravotních dopadů výživy jako jeden z pilířů nutriční epidemiologie 22.4. RNDr. Zvěřina 10) Biomarkery pro hodnocení nutrientů 29.4. Mgr. Jančeková 11) Chyby při zjišťování energie a živin 6.5. prof. Derflerová Brázdová Přehled hlavních chyb a zdrojů nepřesností při nutričně-epidemiologických hodnoceních 13.5 doc. Fiala 12) Vliv výživy na riziko kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny 20.5. Mgr. Pruša 13) Vláknina jako nutričně epidemiologický problém