Ochrana veřejného zdraví BDVZ061 - VS kombin.

4 - Bezpečnost a zdravotní nezávadnost potravin a stravy - 9.4.

Hlasový komentář k prezentaci

Potraviny
Vymezení rozsahu problému, zařazení potravin doplňků stravy a potravin pro zvláštní výživu jako hraniční ve vztahu k léčivům
Bezpečnost potravin
Rozsah pojmu bezpečnost potravin, vlastnosti potraviny a vlastnosti osoby ovliňující konečné rozhodnutí o bezpečnosti potraviny
Nebezpečí v potravinách
Zaměřeeno na biologická a chemická nebezpečí, podmíněně patogenní mikroorganismy a nízkoprahové expozice chemickým látkám.

Stravovací služba
Nemocniční stravování jako stravovací služba.
Zásady osobní a provozní hygieny (ZákonyProLidi.cz)
Odkaz na text vyhlášky č. 137/2004 Sb. o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných; zaměřeno na §§ 49 a 50: zásady osobní a provozní hygieny