Úkol, který vám byl přidělen, zpracujte dle instrukci uvedených v jeho popisu.
Používejte pouze důvěryhodné zdroje. Použité zdroje uveďte v závěru prezentace.Hotový úkol vložte do IS do Odevzdávárny (viz. odkaz pod Úkoly).
1. Prohlédněte si tento jídelníček a navrhněte jeho úpravu z hlediska všech atributů probraných v rámci komentované prezentace. Možné vytvořit prezentaci s animacemi navrhovaných změn (viz komentovaná prezentace).
Jídelníček napsala zdravá žena ve věku 42 let.Výška 160cm, váha 79kg, procento tuku 43%, nedostatek svalstva, nesportuje, pouze chůze 8-10 tisíc kroků za den, sedavé zaměstnání.
2. Popište všechny důležité role vlákniny v prevenci obezity i obecné podpory zdraví člověka. Zpracujte ve wordu (1-2 strany A4)
3. Vyhledejte a vypište minimálně 15 potravin, které obsahují ve 100g max. 10g a méně tuků a minimálně 20g a více bílkovin. Zpracujte ve wordu.
4. Vypište minimálně 15 potravin, které jsou zdrojem kvalitních sacharidů, které by bylo možné doporučit i člověku, který se snaží snižovat váhu. A stejně tak vypište naopak 15 potravin, které byste obéznímu člověku vzhledem k obsahu jednoduchých sacharidů pro konzumaci nedoporučili. Vytvořte dva sloupce a do něj dané potraviny vypište.
5. Motivace pacienta má velmi zásadní vliv na jeho snažení se a výsledky při snižování tělesné váhy. Popište, vymyslete, navrhněte minimálně 3 zásadní motivace, které mohou mít významný, pozitivní a dlouhodobý efekt v procesu hubnutí.