Otázky LÉČEBNÁ VÝŽIVA 1. Dietní systém v ČR – přístup historický a současný, denní rozdělení stravy, základy technologie léčebné výživy, základy sestavování jídelního lístku Dieta při fenylketonurii (Složení, charakteristika, příklad jídelníčku) 2. Léčebná výživa při onemocnění dutiny ústní, hltanu a jícnu Dieta č. 9S (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 3. Léčebná výživa při onemocnění žaludku a duodena Dieta č. 4S (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 4. Léčebná výživa při onemocnění tenkého a tlustého střeva Dieta č. 14 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 5. Léčebná výživa při onemocnění jater a žlučníku Dieta č. 13 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 6. Léčebná výživa při onemocnění ledvin a močových cest Dieta č. 12 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 7. Léčebná výživa při onemocnění kardiovaskulárního systému Dieta č. 11 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 8. Léčebná výživa při akutní a chronické pankreatitidě Dieta č. 10 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 9. Léčebná výživa při osteoporóze Dieta č. 9 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 10. Léčebná výživa při onemocnění dna Dieta č. 5 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 11. Podpůrná výživa při onkologickém onemocnění Léčebná výživa při galaktosemii 12. Léčebná výživa při celiakii Léčebná výživa u endokrinopatií – onemocnění štítné žlázy (význam jódu) 13. Ketogenní dieta Proces nutriční péče (nutriční zhodnocení, diagnóza, intervence, monitoring a evaluace) 14. Léčebná výživa při nežádoucích reakcích na potraviny – potravinové alergie a intolerance Dieta č. 8 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 15. Léčebná výživa při dysfagii Dieta č. 2 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 16. Léčebná výživa při diabetu mellitu I a II. typu, léčebná výživa při gestačním diabetu Dieta č. 1 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 17. Léčebná výživa při anémiích Dieta č. 0 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 18. Léčebná výživa při onemocnění Epidermolysis bullosa Dieta č. 6 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 19. Léčebná výživa po bariatrických operacích Dieta č. 3 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 20. Léčebná výživa u pacienta s těžkými ranami, chronicky se hojícími ranami a popáleninami Balneologie a léčebná výživa 21. Izolační dieta Vitamin D z pohledu léčebné výživy 22. Léčebná výživa v geriatrii Enterální a parenterální výživa, včetně sippingu a modulárních dietetik 23. Výživa při antikoagulační léčbě Význam bílkovin v léčebné výživě, zvýšená potřeba bílkovin, obsah bílkovin v potravinách 24. Obezita a léčebná výživa, včetně příkladu jídelníčku pro obézního pacienta Biochemické ukazatele stavu výživy (albumin, prealbumin, transferin, celková bílkovina, CRP, glykemie, kreatinin, lipidový profil, ukazatele stavu železa v organismu, jaterní enzymy…) 25. Výživa neurologických pacientů, pacientů s demencí Význam vlákniny v léčebné výživě 26. Léčebná výživa při cystické fibróze Dieta č. 5 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku) 27. Léčebná výživa při stomiích Dieta č. 4 (Složení, indikace, charakteristika, příklad jídelníčku)