BPKV031: Výživa v porodní asistenci
Výživa v prevenci onemocnění - 11. 10. 2018 (přesun 25. 10.)
Vyučující: Mgr. Martin Krobot
Komentář vyučujícícho:
Ke zkoušce se prosím podívejte na následující témata:
Komentář vyučujícícho:
Ke zkoušce se prosím podívejte na následující témata:
- cholesterol - vše o něm
- vliv různých druhů mastných kyselin a jiných látek na hladiny cholesterolu
- transmastné kyseliny - kde se berou, jaký mají účinek a jak se jim vyvarovat
- výběr tuků pro přípravu pokrmů za studena i za tepla (neučte se prosím body zakouření jednotlivých tuků :-))
- akrylamid a další látky - zásady šetrné tepelné úpravy, jaké potraviny jsou rizikové
- zdravotní rizika nadměrného solení, doporučené dávky soli, jak se nadměrné soli zbavit