Cílem výuky předmětu hygiena výživy je pochopení souvislosti nutričně-terapeutické podpory a požadavků na bezpečnost potravin a pokrmů. Budou vysvětleny důležité legislativní pojmy, podán přehled současné legislativy, pozornost bude věnována posuzování zdravotních nebezpečí z potravin a pokrmů, možnostem implementace systému kritických bodů a požadavkům správné výrobní a hygienické praxe při stravování osob v rámci zdravotních a sociálních služeb.
Kapitola obsahuje:
1
PDF
1
Studijní text
Kapitola obsahuje:
1
PDF
1
Studijní text
Kapitola obsahuje:
1
PDF
1
Studijní text
Složka obsahuje základní i doplňující studijní texty (některé soubory mohou být velmi objemné, takže mohou zatížit vaše internetové připojení).
Chyba: Odkazovaný objekt neexistuje nebo nemáte právo jej číst.
https://is.muni.cz/el/med/podzim2019/MNHV0721p/um/texty/
Kvalitně zpracované texty naleznete také v rámci projektu Wikiskripta:
- Hygienické požadavky na společné stravování
- Hygienický dozor nad nezávadností potravin
- Legislativa - výroba a distribuce potravin
Předchozí