Výživa v ochraně a podpoře veřejného zdraví I - přednáška

Plýtvání potravinami

Vyučující: Mgr. Lucie Štrublová

Kontakt pro vaše případné dotazy: luciestrubl@gmail.com

Na co se zaměřit:

- pochopení základní terminologie v oblasti plýtvání (rozdíl mezi pojmy potravinové ztráty a potravinový odpad) 

- rozlišovat pojmy datum spotřeby a datum minimální trvanlivosti 

- iniciativy pro snížení plýtvání potravinami

Komentovaná přednáška:

Chyba: Odkazovaný objekt neexistuje nebo nemáte právo jej číst.
https://is.muni.cz/el/med/podzim2020/BVVP0321p/105673478/Global_food_losses_and_food_waste.pdf

Pracovní listy:

Prosím o odevzdání vypracovaných listů do odevzdávárny v dokumentu word do 22.12. 23:00:

Užitečná videa:

V tomto videu jsou shrnuty postupy a metodiky jak zamezit vzniku potravinových ztrát a potravinového odpadu, které se uplatnily v rámci EU: