Úkol k lekci si student zaregistruje v "Rozpise témat " pro svoji seminární
skupinu. Po zpracování tématu dle instrukcí vloží hotový úkol do 10.00 hod. v den
výuky lekce do příslušné Odevzdávárny k této lekci (výukovému dni).
Používejte pouze důvěryhodné zdroje. Použité zdroje uveďte v závěru prezentace.Hotový úkol vložte do Odevzdávárny (viz. odkaz níže).
1.
Prohlédněte si tento jídelníček a navrhněte jeho úpravu z hlediska
všech atributů probraných v rámci komentované prezentace. Možné vytvořit
prezentaci s animacemi navrhovaných změn (viz komentovaná prezentace).
Jídelníček
napsala zdravá žena ve věku 42 let. Výška 160 cm, váha 79 kg, procento
tuku 43 %, nedostatek svalstva, nesportuje, pouze chůze 8-10 tisíc kroků
za den, sedavé zaměstnání.
2.
Popište všechny důležité role vlákniny v prevenci obezity i obecné
podpory zdraví člověka. Zpracujte ve Wordu (1-2 strany A4).
3.
Vyhledejte a vypište minimálně 15 potravin, které obsahují ve 100 g max.
10 g a méně tuků a minimálně 20 g a více bílkovin. Zpracujte ve Wordu.
4.
Co můžete
udělat pro prevenci obezity, jako lékař pracující v soukromé praxi? Zpracujte ve Wordu (1-2 strany A4).
5.
Motivace pacienta má velmi zásadní vliv na jeho snažení se a výsledky
při snižování tělesné váhy. Popište, vymyslete, navrhněte minimálně 3
zásadní motivace, které mohou mít významný, pozitivní a dlouhodobý efekt
v procesu hubnutí.
Zpracujte ve Wordu.