Rozvrh výuky předmětu Hygiena výżivy podzim 2022 11:00 – 12:40, uč.C15/309 vyučující: Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. preferované komunikační kanály: aperina@med.míní.cz, účet na MS Teams, osobní kontakt 15. 9. Vymezení oboru, základní pojmy, bezpečnost potravin. 29. 9. Základní a související legislativa, kompetence orgánů. Aktuality studentů, diskuse. 13. 10. Nebezpečí v potravinách, kvalitativní a kvantitativní přístup. Aktuality studentů, diskuse. 27. 10. Systém HACCP, základní součásti, přístupy ve stravovacích slużbách. Aktuality studentů, diskuse. 10. 11. Udržování systému HACCP, ověřovací postupy a standardizace. Aktuality studentů, diskuse. 24. 11. Správná výrobní a hygienická praxe, koncept. Aktuality studentů, diskuse. 8. 12. Zvláštnosti uplatňování správně výrobní a hygienické praxe v nemocničním stravování, předměty pro styk s potravinami. Aktuality studentů, diskuse.