hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png SAMOSTATNÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT SŠ 515615 Bc. Lucie Doktorová UOP Pedagogická fakulta - Katedra fyziky, chemie a odborného vzdělávání hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png TÉMA PROJEKTU: PŘÍPRAVA PŘÍLOH •Obor: kuchař – číšník •Ročník: 1. •Předmět: Technologie • Sacharidové přílohy | O cukrovce hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png Cíl projektu: •Cílem projektu je vytvořit učební materiál pro učitele a žáky, který bude přínosný a s jeho pomocí dojde k naplnění cílů daného tematického celku. • •Žák by měl na konci tohoto tematického celku umět vysvětlit význam příloh a jejich rozdělení, uvede technologické postupy příloh z různých druhů surovin a vhodně kombinuje pokrmy s přílohami. hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png Hodinová dotace: Téma: Počet hodin: Význam a rozdělení příloh 1 Přílohy z brambor 3 Přílohy z mouky 1 Přílohy z rýže 1 Přílohy z těstovin 1 Přílohy z luštěnin 1 Přílohy ze zeleniny 1 Prohlubování učiva přílohy 3 Celková hodinová dotace na téma přílohy je 12 hodin. hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png Význam příloh: •Doplňují pokrmy •Zvyšují biologickou a energetickou hodnotu pokrmu •Můžeme upravovat všemi tepelnými úpravami •Můžeme je podávat i syrové • ŽENA-IN - Přílohy při dietě: jíst, nebo vynechat? hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOR Vařené brambory - Cookidoo® – oficiální platforma receptů Thermomix® übrambory oloupeme üpřekrájíme na čtvrtky üvložíme do hrnce üzalijeme teplou vodou üosolíme a okmínujeme üvaříme do měkka hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOR Nejedlé recepty: Šťouchané brambory üuvařené brambory rozšťoucháme üpřidáme nakrájenou orestovanou cibulku a slaninu üpřidáme nakrájenou jarní cibulku a dochutíme solí hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOR Hedvábná bramborová kaše | Recepty na Prima Fresh üuvařené brambory rozmixujeme üpřidáme máslo a teplé mléko üochutíme solí Bramborová kaše - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOR Super příloha - opékané křupavé brambory | NejRecept.cz üuvařené brambory orestujeme na sádle üochutíme solí a bylinkami hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOR Nejlepší domácí hranolky? Otestovali jsme 3 postupy! - Proženy üsyrové brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky üosmažíme na pánvi na tuku ünebo dáme na pečící papír do trouby üosolíme a můžeme doplnit nasekanými bylinkami Žádné oleje a chemie! Nejlepší hranolky jsou ty domácí!| Cookrate - Czech - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOR BRAMBOROVÝ SALÁT: Nejlepší recept! (1 fotografie) - JsemKokot.cz üBrambory očistíme a uvaříme ve slupce üVychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky üKořenovou zeleninu, sterilované okurky, cibuli a uvařené vejce nakrájíme najemno üVše smícháme dohromady a spojíme majonézou üOchutíme nálevem z okurek, hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Vánoční bramborový salát - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOR Snadné chlupaté knedlíky ze syrových brambor | Hello Tesco üSyrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno üNastrouhané brambory smícháme s hrubou moukou, vejcem a solí üTěsto nabíráme polévkovou lžící a vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme Tesco recepty | Snadné chlupaté knedlíky ze syrových brambor - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOR Bramboráčky | Vaření s Tomem üSyrové brambory oloupeme a nastrouháme üPřidáme hladkou mouku, mléko, česnek, majoránku, vejce, sůl, pepř üPromícháme a pečeme placky po obou stranách na sádle v lívanečníku Bramborák - recept na skvělé domácí bramboráky (Czech Amazing potato latkes) - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png BRAMBOROVÉ TĚSTO Recept: Těsto z vařených brambor | iGurmet.cz üUvaříme očištěné brambory ve slupce üVychladlé brambory oloupeme üNastrouháme üPřidáme hrubou mouku, krupici, vejce a sůl üZpracujeme těsto se kterým můžeme dál pracovat… hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOROVÉHO TĚSTA üZ bramborového těsta můžeme vyválet bramborové knedlíky, špalíčky nebo šišky, které následně vaříme ve vroucí osolené vodě. Bramborové knedlíky | Hello Tesco Bramborové špalíčky | Fotky receptů | Chytrá žena - Chytrá žena Bramborové šišky s máslem a houskou | Receptarium.cz Milujivareni.cz : Bramborové knedlíky - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOROVÉHO TĚSTA üBramborové těsto můžeme vyválet a vykrajovat placičky, které se opékají na sádle. üZ bramborového těsta můžeme také tvarovat kuličky, které obalíme v trojobalu a smažíme = krokety. Bramborové placky - YouTube Domácí bramborové krokety | Recept | Uvařsisám.cz Bramborové placky - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png POUŽITÍ PŘÍLOH Z BRAMBOR ØBrambory vařené ØBrambory šťouchané ØBramborová kaše ØBrambory opečené ØHranolky, krokety Ø ØKe smaženým pokrmům (květák, řízek, karbanátek,…) ØKe steakům a plátkům masa ØK bezmasým pokrmům (lečo, květákové placičky,…) ØK masovým i zeleninovým směsím ØBramborové placičky ØBramboráčky ØK masovým i zeleninovým směsím ØUzené se zelím ØBramborový salát ØSmažený řízek, smažená ryba ØSekaná, přírodní filet z ryby ØBramborový knedlík ØChlupatý knedlík ØK pečenému masu a zelí, se špenátem ØK omáčkám hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOR – 1. CVIČENÍ Jemná bramborová kaše s nízkým obsahem laktózy | Hello Tesco A) Šťouchané brambory s jarní cibulkou recept - TopRecepty.cz B) BRAMBOROVÝ SALÁT: Nejlepší recept! (1 fotografie) - JsemKokot.cz C) Bramborové šišky s máslem a houskou | Receptarium.cz D) Domácí bramborové krokety | Recept | Uvařsisám.cz E) Snadné chlupaté knedlíky ze syrových brambor | Hello Tesco F) Bramborové placky - YouTube G) hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOR – 2. CVIČENÍ 1.Vyjmenuj přílohy z brambor, které upravujeme vařením, které pečením a které smažením. 2.Jaké přílohy můžeme připravovat z bramborového těsta? 3.Uveď technologický postup bramborových knedlíků… 4.Do těsta na bramboráčky dáváme uvařené nebo syrové brambory? 5.Vyjmenuj suroviny na přípravu bramborového salátu… 6.Když chceme uvařit brambory dáváme je do teplé nebo do studené vody? 1. 1. hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z BRAMBOR – 3. CVIČENÍ gavina6: Pečené maso na zelí A) Můj chlebíček - MINI smažený kuřecí řízek kg B) Zeleninové lečo na Českém Ghíčku | pazitka.cz C) hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z MOUKY Houskový knedlík 500g | Svět bedýnek üUděláme si kvásek z vlažného mléka, droždí a trochou hrubé mouky üSmícháme si hrubou mouku, sůl, vejce, mléko a vykynutý kvásek üZpracujeme těsto do kterého zapracujeme nakrájenou žemli üNecháme vykynout üVyválíme knedlíky a vaříme ve vroucí vodě, po uvaření propícháme Houskový kynutý knedlík - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z MOUKY Karlovarský knedlík recept - TopRecepty.cz üŽemli smícháme s mlékem, žloutky, solí, hrubou moukou, nasekanou petrželkou a sněhem z bílků üVytvarujeme knedlíky do potravinářské folie üVaříme ve vroucí vodě Karlovarské knedlíky - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z MOUKY Láznička špekový knedlík - Online supermarket Rohlík.cz — nejrychlejší doručení ve městě üUzený bůček a slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme üPřidáme nakrájenou žemli a opražíme do zlatova üSmícháme hrubou mouku, sůl, vejce, muškátový květ, pepř, mléko a opraženou žemli se slaninou a bůčkem üTvarujeme kulaté knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě ü Špekové rohlíkové knedlíky - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z MOUKY Halušky • Recept | svetvomne.sk | Recipe | Cooking recipes, Cooking, Food 52 üSmícháme hrubou mouku, kypřící prášek, vejce, mléko, vodu, sůl üTěsto protlačujeme přes děrované síto do vroucí osolené vody üUvařené halušky propláchneme a promastíme sádlem hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png POUŽITÍ PŘÍLOH Z MOUKY ØHouskový knedlík ØKarlovarský knedlík ØŠpekový knedlík ØHalušky Øk pečenému masu, uzenému masu Øse zelím nebo se špenátem Øk vařenému a dušenému masu Øk omáčkám hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z MOUKY – CVIČENÍ 1. MLÉKO DROŽDÍ PEPŘ hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z MOUKY – CVIČENÍ 1. (řešení) MLÉKO DROŽDÍ PEPŘ ŽEMLE hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z MOUKY- CVIČENÍ 2 Špekové knedlíky | Apetitonline.cz Svíčková na smetaně – Kulinář.cz Kančí guláš, náš chlebový knedlík (alá karlovarský) - Rozvozy.cz Kanec A) B) C) hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z MOUKY- CVIČENÍ 2 (řešení) Špekové knedlíky | Apetitonline.cz Svíčková na smetaně – Kulinář.cz Kančí guláš, náš chlebový knedlík (alá karlovarský) - Rozvozy.cz Kanec A) Špekové knedlíky se zelím a cibulkou B) Hovězí svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, citronem, brusinkami a šlehačkou C) Kančí guláš s karlovarským knedlíkem hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z RÝŽE DRUHY RÝŽE Z CELÉHO SVĚTA: jak se liší a co s nimi uvařit? - Ochutnejte svět üRýži přebereme a 3x probereme střídavě teplou a studenou vodou üZalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z RÝŽE Dušená rýže s cibulí a hřebíčkem Recept - Milujivaření.cz üRýži přebereme a 3x probereme střídavě teplou a studenou vodou üRýži osmahneme na tuku üZalijeme vodou (1kg rýže = 1,5l vody) üOsolíme, vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem üDáme pokličku a dusíme v troubě üKdyž je rýže hotová –promícháme ji vidličkou hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z RÝŽE Rýže Basmati na několik způsobů recept - Labužník.cz Dušená rýže + kari koření Šunková rýže | Rice krispie treat, Krispie treats, Rice krispies Dušená rýže + nakrájená šunka Zeleninová rýže - Gurmaniak.cz Dušená rýže + podušená nebo orestovaná zelenina hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z RÝŽE Tradičnírecepty.cz Dušená rýže + orestované podušené žampiony Risi Bisi - rice with peas - Marions Kochbuch Dušená rýže + podušený hrášek hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z RÝŽE – CVIČENÍ 1 Při předběžné úpravě, musíme rýži třikrát …………….. střídavě ve studené a teplé vodě. Dušenou rýži musíme orestovat na …………… a poté ji zalijeme vodou v poměru 1kg rýže na …. vody. Do dušené rýže přidáme cibuli se zapíchaným …………. přiklopíme ……….. a dáme do trouby dusit. Pokud chceme udělat rýži RISI BISI smícháme dušenou rýži s ……………… hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z RÝŽE – CVIČENÍ 1 - řešení Při předběžné úpravě, musíme rýži třikrát proprat střídavě ve studené a teplé vodě. Dušenou rýži musíme orestovat na tuku a poté ji zalijeme vodou v poměru 1kg rýže na 1,5l vody. Do dušené rýže přidáme cibuli se zapíchaným hřebíčkem přiklopíme poklicí a dáme do trouby dusit. Pokud chceme udělat rýži RISI BISI smícháme dušenou rýži s hráškem. hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z TĚSTOVIN ØMáme různé druhy těstovin ØTěstoviny připravujeme vařením üVkládáme je do vroucí osolené vody s kapkou oleje üVody musí být vždy dostatečné množství, protože těstoviny nabydou üPo uvaření těstoviny propláchneme a promastíme, aby se nám neslepily Ø ØTěstoviny můžeme podávat k omáčkám a do polévek nebo je zapékat a dělat z nich samostatný pokrm hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z TĚSTOVIN https://www.dtest.cz/img/thumb/97584_5b01224137.jpg?1545824936 https://www.dtest.cz/img/thumb/97584_5b01224137.jpg?1545824936 hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z LUŠTĚNIN Čočka na kyselo - Cookidoo® – oficiální platforma receptů Thermomix® üČočku přebereme a namočíme üDáme vařit üDo uvařené čočky přidáme cibulovou zásmažku üProvaříme a dochutíme solí, pepřem, octem ü ü ØK čočce na kyselo se nejvíce hodí vajíčko nebo uzenina, také k ní podáváme sterilovanou okurku. Čočka nakyselo - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z LUŠTĚNIN Hrachová kaše s cibulkou recept - TopRecepty.cz üHrách propláchneme a namočíme (přes noc) üUvaříme ho a následně rozmixujeme nebo propasírujeme üOkořeníme pepřem, majoránkou, česnekem a solí üRozředíme horkým vývarem ü ØHrachovou kaši expedujeme maštěnou sádlem a cibulkou. Jednoduchá a rychlá hrachová kaše - výborná!!! - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY Z LUŠTĚNIN Šoulet | pazitka.cz üUvaříme si hrách a kroupy üSmícháme dohromady s osmaženou cibulkou a slaninou üOchutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem üZapečeme v troubě Šoulet - YouTube ØMůžeme podávat s uzeninou nebo pečeným masem hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY ZE ZELENINY ▷ TOP 6 receptů na dušenou mrkev pro rok 2021 Dušená mrkev - YouTube üMrkev očistíme a nakrájíme üOrestujeme na másle üZalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka üZahustíme hladkou moukou üProvaříme a dochutíme solí, cukrem a cit. šťávou üPřidáme nasekanou petrželku ØDušenou mrkev můžeme podávat jako přílohu k masu. hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY ZE ZELENINY Dušený špenát - Cookidoo® – oficiální platforma receptů Thermomix® üOrestujeme si nakrájenou cibulku üPřidáme špenát üPřidáme trochu vývaru a dusíme üOchutíme solí, pepřem, česnekem üPřidáme vejce popřípadě zahustíme jíškou nebo strouhankou ü Rýchly špenát - videorecept - YouTube hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY ZE ZELENINY Dušené zelí mojí babičky - Recepty.cz - On-line kuchařka Karamelizované hlávkové zelí recept - TopRecepty.cz üZelí nakrájíme a dáme vařit s kmínem a solí üUděláme cibulovou zásmažku üZahustíme zelí üDochutíme solí, cukrem a octem Zelí hlávkové bílé, 1 ks | Košík.cz efko Kysané zelí 500g - Tesco Potraviny hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png PŘÍLOHY ZE ZELENINY Grilovaná zelenina s hořčicovým dipem | Maggi Jak připravit fazolové lusky se slaninou | recept | jaktak.cz Zelenina vařená zdravě v páře - Rady, Tipy, Návody - BezvaRady.eu hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png Prohlubování učiva přílohy 1. hodina Žáci mají za úkol ve skupinách po 4 vytvořit jídelní lístek na polední menu. V jídelním lístku budou pokrmy i s vhodnými přílohami. Obsah jídelního lístku: Jídelní lístek bude obsahovat 10 - 12 jídel – u každého jídla budou rozdílné přílohy, které se nesmí opakovat: 4x příloha z brambor 2x příloha z mouky 2x příloha z rýže 1x příloha z těstovin 1x příloha z luštěnin 2x příloha ze zeleniny Při sestavování jídelního lístku musí žáci dodržovat pravidla pro sestavování jídelních lístků, které se učili v předmětu stolničení – docílím tak propojení dvou předmětů Technologie – Stolničení. hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png Prohlubování učiva přílohy 2. a 3. hodina Žáci budou dvě hodiny ve cvičné kuchyňce připravovat prakticky přílohy, které se naučili v teorii. Propojení teorie s praxí. Žáci budou rozdělení na skupinky po 4 (tj. 20 žáku do 5 skupin) Každá skupina bude připravovat jiné přílohy. Žáci si volí skupiny podle toho, které přílohy si chtějí vyzkoušet. 1.Skupina – houskový knedlík, bramborová kaše 2.Skupina – karlovarský knedlík, šťouchané brambory 3.Skupina – bramborový knedlík, dušený špenát 4.skupina – bramboráky, fazolové lusky na slanině 5.Skupina – čočka na kyselo, vařené domácí těstoviny 6. Na závěr se přílohy zhodnotí a všichni ochutnají přílohy jak své, tak i ostatních skupin, proběhne diskuze a vzájemné hodnocení. hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png Realizace projektu: Jelikož učím technologii na SOŠ, Projekt jsem rovnou zrealizovala. Teorii jsem učila distančně online přes Microsoft Teams, žákům se zejména líbili video ukázky, které jsem jim pouštěla. Žáky prvního ročníku mám i na odborný výcvik. Od 26.4. je povolen odborný výcvik a tak jsem se žáky prohlubování učiva z technologie provedla při odborném výcviku. Já se tedy vždy snažím, aby se praxe s teorií propojovaly. Projekt si myslím, že byl úspěšný a že ho využiji i na příští rok pro nové první ročníky. hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png Realizace projektu: hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png Realizace projektu: hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png Zdroje: hlavně hodně obrázků vypůjčených z internetu https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Focukrovce.cz%2Fsacharidove-prilohy%2F&psig=AOvVaw 1v8OKGYEAmzegQ18m6-KiI&ust=1617866389640000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCNiwo47M6-8CFQAAA AAdAAAAABAI https://zena-in.cz/media/2011/01/07/pril.jpg https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/93282_617-0-3463-3463.jpg https://www.google.com/url?sa=i&url=http%3A%2F%2Fnejedle-recepty.blogspot.com%2F2012%2F06%2Fstoucha ne-brambory.html&psig=AOvVaw0Tkbk8C6f6NsPwm1XFKW_P&ust=1617877666779000&source=images&cd=vfe&ved=0C AIQjRxqFwoTCMCz4JX26-8CFQAAAAAdAAAAABAP https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Ffresh.iprima.cz%2Frecepty%2Fhedvabna-bramborova-k ase&psig=AOvVaw2EC3xSeReNeNNvFf8sV0lD&ust=1617877943694000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCJ D_sZv36-8CFQAAAAAdAAAAABAJ https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.nejrecept.cz%2Frecept%2Fsuper-priloha-opekane -krupave-brambory-r2245&psig=AOvVaw0hrfdFOPQisHyOliX-3sNI&ust=1617878396876000&source=images&cd=vfe &ved=0CAIQjRxqFwoTCMD8--346-8CFQAAAAAdAAAAABAD https://d50-a.sdn.cz/d_50/c_img_F_C/ZC3HtG.jpeg?fl=cro,0,78,1500,843%7Cres,1200,,1%7Cjpg,80,,1 https://media.igurmet.cz/yummy/69/e9/69e91f7130dbcb807db57aa1eaf99b71.jpg https://itesco.cz/imgglobal/content_platform/recipes/main/e1/sized/756x426-100-fff-0-0/e1c14e34b5ff c8faa8b3420d12edfbb3.jpg https://recepty-fotky.chytrazena.cz/recepty_foto/fotky20/maxi/1389692331-79.jpg https://www.receptarium.cz/image/cache/catalog/obrazky/3940-bramborove-sisky-s-maslem-a-houskou-120 0x600_e9dc924f238fa6cc29465942875fe8f0.JPG https://i.ytimg.com/vi/HRHaPf0yeD4/maxresdefault.jpg https://www.uvarsisam.cz/public/dir/file/1555307393.jpg https://www.svetbedynek.cz/userfiles_cs/product-images/1164/5e3b7967d8d9f10a1d52bbd0610eb498.JPG https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0065/karlovarsky-knedlik-154964-1920-1080-nwo.jpg https://jsemkokot.cz/wp-content/uploads/2019/12/image-50-scaled.png https://itesco.cz/imgglobal/content_platform/recipes/main/99/sized/756x426-100-fff-0-0/997af331921e d6b19cd3720e7b5052dd.jpg https://i1.wp.com/varenistomem.cz/wp/wp-content/uploads/2015/02/13124608_952323151555050_9083681332 528364093_n.jpg?resize=848%2C477&ssl=1 https://www.rohlik.cz/cdn-cgi/image/f=auto,w=500,h=500/https://cdn.rohlik.cz/images/grocery/product s/1289889/1289889-1543224275.jpg https://i.pinimg.com/originals/04/4f/16/044f1693ea35a1345237dd7633d09ad8.jpg https://i.pinimg.com/originals/04/4f/16/044f1693ea35a1345237dd7633d09ad8.jpg https://lh3.googleusercontent.com/proxy/b00yvOKszoPBB46vXQLizbICVssgB0AI2MCVGWM84-jNfgxRSA_HmzKkGhU S1hTGXPyXHA4dXPtwiLD5C9-4X1wFgfcgLSplGXkbjajy_3j4fuMoKvWs1N_E5RKTwYY_INUe9J4j3GQJiiSrM1HIpovDJIFn2M 7eIdntWn5cFZkPqgW5jXIKIo_q4tJTOviu3pVslhN7ZYT0OHXWJ_bf_07M hashOverlay-FullResolve.png HD-ShadowLong.png HD-ShadowShort.png Zdroje: hlavně hodně obrázků vypůjčených z internetu https://ochutnejtesvet.cz/wp-content/uploads/2018/03/druhy-r%C3%BD%C5%BEe-01-1.jpg https://data.labuznik.cz/labuznik/images/640x480/19037.jpg?3 https://i.pinimg.com/474x/33/b3/68/33b368733ab35f94e1f9d8d370fec6cd.jpg https://gurmaniak.cz/wp-content/uploads/2019/08/ryze.jpg https://www.tradicnirecepty.cz/www/files/thumbs/files/recipe/201312/16767-65470-1386547744.11969686 30.1490038247.jpg https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQnFRy9_H0hYjUOoRvb9bSJmUzLvR9-Wiqpsg&usqp=CAU https://www.dtest.cz/img/thumb/97584_5b01224137.jpg?1545824936 https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F90DCE51-E791-4286-8F70 -3B447F2535AC/Derivates/2C474F10-7EDD-4D1D-ADE4-541B486A28B8.jpg https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0054/hrachova-kase-s-cibulkou-133234-1920-1080-nwo.jpg https://www.pazitka.cz/data_2/1707normal.jpg https://www.az-recepty.cz/wp-content/uploads/2020/11/jednoducha-dusena-mrkev-scaled.jpg https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C8E3D021-AE6C-4A50-90D8 -4E7FC85D04DD/Derivates/31e32fab-c3e2-4d66-bf2b-de64fb2dd052.jpg https://ms3.ostium.cz/instance/web-recepty/jYIHg6n6/h389w574t.jpg https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0062/306b50a3ee6667e839694952bd2e0d93-facebook.jpg https://static.kosik.cz/images/thumbs/23/860x800x1_23l9p4s1i6ek-zeli-hlavkove-bile.jpg https://secure.ce-tescoassets.com/assets/CZ/101/8590079002101/ShotType1_540x540.jpg https://d1uz88p17r663j.cloudfront.net/resized/7812cf3b527d57735d8ddfa89edc5de3_081106-tekute-horcic ovy-dip-foto_744_419.jpg https://www.jaktak.cz/sites/default/files/images/articles/paragraphs/dsc09181.jpg https://www.bezvarady.eu/wp-content/uploads/2015/11/shutterstock_117285538.jpg https://itesco.cz/imgglobal/content_platform/recipes/main/44/sized/756x426-100-fff-0-0/4448f5b21fa6 c92a283a7c08c77fe26e.jpg https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0115/stouchane-brambory-s-jarni-cibulkou-190925-1920-1080-n wo.jpg http://1.bp.blogspot.com/-mXNnpeK67WM/UKEziJx1lnI/AAAAAAAAGp4/r_G2CPfDiEI/s1600/DSC_0422.jpg https://www.mujchlebicek.cz/content/images/thumbs/0001218_mini-smazeny-kureci-rizek-kg.jpeg https://www.pazitka.cz/data_2/3945normal.jpg https://www.apetitonline.cz/sites/default/files/styles/630x420/public/recept/spekove_knedliky.jpg?i tok=Jxtt_wET https://kulinar.cz/recepty/wp-content/uploads/2014/09/svickova-na-smetane.jpg https://rozvozy.cz/shop/uploads/products/2111_kanci-gulas-nas-karlovarsky-knedlik-1520251177.jpg https://lh3.googleusercontent.com/proxy/u0DmrnooNqAHc98SgUvzFbBeL94aapUGaWylPcGH1kdrIyWkCnAyehlmnMm DTd6s4XvsutufxDOatfOTCsHS8go9ciG25INn2hLH6G3DlA8ONoM technologie (ssss.cz)