Odpady v restauracích. McDonald's ● McDonald's patří k fenoménům současnosti. Zakladatel Ray Kroc dal vzniknout impériu, které má své pobočky na všech trvale obydlených kontinentech a velikostí tržeb se řadí k největším světovým gigantům. Environmentální program ➔ Zodpovědné chování k životnímu prostředí. ➔ Cíle : ● Minimalizace množství netříděných odpadů. ● Snižování emisí. ● Kontrola odpadních vod. ● Omezené využívání zdrojů. Jak hospodaří?Jak hospodaří? ● Odpad neprodukovat. ( vhodné materiály a obaly). ● Roztřídění odpadu – papír, plast, kuchyňský a směsný odpad. ● Kovové obaly ( nápojové plechovky), organický odpad, smažící tuk. - 27 kg papíru. - 8 kg plastů a 15 kg kombinovaných materiál . ✗ Separované odpady se z restaurace McDonald's odváží jednou až dvakrát denně. ✗ Jednou za den se pak odveze zhruba devět kilo bio odpadu - potravin, které se neprodají v daném čase a nejsou už čerstvé. Vypracovala :Barbora Krestová Učo :350 302