Člověk a prostředí – témata k prezentaci + studenti skupina 15.45-17.25 1, Zdraví, determinanty zdraví Holečková 2, Hluk, jeho škodlivé a rušivé účinky na organismus. Nemoci související s expozicí hluku Pléhová 3, Sluneční záření, nemoci z ozáření, bezpečné slunění Ambrosková 4, Pitná voda, kojenecká voda, úprava vody, zásady pitného režimu Mertová 5, Trendy spotřeby potravin v ČR a ve světě Pláteníková 6, „Superpotraviny“, „nebezpečná“ éčka Průšová 7, Fyziologie vidění ve vztahu k tvorbě optimálních světelných podmínek, fyziologický význam barev Hamroziová 8, Zevní ovzduší a jeho nejčastější chemické kontaminanty, smog Jörka 9, Vnitřní ovzduší a jeho nejčastější chemické kontaminanty Grossberger 10, Bydlení a zdraví Šimčíková 11, Zdravý spánek Mužíková, Peroutková 12, Alergeny Juhaňáková, Kociňák 13, Očkování, rizika očkování Požárová, Trčková 14, Onkologická onemocnění, nejčastější typy, rizikové faktory Veverová 15, Kouření a nemoci spojené s kouřením Hofferíková, Poláková 16, Kosmetika – škodlivé látky v kosmetice, přírodní kosmetika Skývová 17, Odpady a zdraví, druhy a zdroje odpadů, rizika pro člověka, hlavní zásady bezpečné likvidace Hájková, Goliášová 18, Stav životního prostředí v ČR a ve světě Kubešová, Kakáčová 19, Pracovní prostředí – faktory pracovního prostředí, vztah práce a zdraví, poškození zdraví z práce Klučka, Jána 20, Pracovní prostředí- specifika školního prostředí Lízalová