Práce s nevidomými v muzeu Název výstavy: víš, co jíš? Výstava se týká stravy, jejích jednotlivých složek. Prezentovány jsou jak umělé napodobeniny, tak skutečné, dále literatura k tomuto tématu, nádobí, náčiní,zajímavé doplňky do kuchyně. Vše je umístěno v otevřených vitrínách. Je snaha využít hmat návštěvníka, nejen nevidomého. V tmavých nádobách jsou např. fazole, hrách, kukuřice, ořechy, návštěvník malým otvorem dovnitř vsune ruku a podle hmatu pozná, o jakou surovinu se jedná. Výstavní trasa je uspořádána podle dob, z jaké exponáty pochází. tedy od nejstarší části - ukázky středověké kuchyně, až po dnešní dobu. O víkendu doprovodná akce - ochutnávka ovesné kaše a chlebových placek podle tradičních receptů, zapojí se i další smysl návštěvníka - chuť. Návštěvníci mohou výstavu procházet sami, pro nevidomé je připraven vyškolený průvodce. Zpracovala Helena Sochorová