Sestavení pro práci s nástavci Robot sestavte, podle instrukcí v obrázku č.2,3 a 4 tak, že zvednete multifunkční hlavu směrem nahoru, na jejím spodní stranu nasadíte kryt mísy, naplněnou mísu pak umístíte na spodní část robota. Poté do vývodu vložte zvolený nástavec a multifunkční hlavu zklopte do pracovní polohy. Při demontáži/výměně nástavce postupujte opačným způsobem. Nastavení optimální výšky nástavců (obr. 20) Pokud nástavec narážejí na dno mísy nebo nedosahují na příměsy na dně misi, je nutnénastavit jejich správnou výšku. Postupujte následovně : Nejprve do robotu vložte požadovaný nástavec, prázdnou mísu a multifunkční hlavu A7 sklopte do pracovní polohy. Poté držte nástavec jednou rukou, druhou povolte matici nástavce klíčem C6. Výšku pak seřiďte ručním otáčením nástavce po směru nebo proti směru hodinových ručiček. Nástavec se bude vysouvat směrem dolu nebo zasunovat dovnitř vývodu. Nástavec by měl být co nejblíže dnu a stěnách mísy, ale nesmí se jich dotýkat. Po nastavení výšky řádně utáhněte matici. Použití A) Šlehání - Šlehači metlu C2 používejte pro šlehání šlehačky, vajec, vaječných bílků. - V závislosti na množství, druhu a kvalitě potraviny přispůsobujte rychlost zpracování v rozsahu MIN ažMAX. - Maximální množství surovin určeným na jednu dávku je 1,2 1. - Nikdy šlehači metlu nepoužívejte k hnětení těžkých těst nebo míšení lehkých těst! B) Šlehání flexi - Šlehači flexi metlu C4 používejte pro šlehání desertových krémů, instantních pudinků, majonéz, piškotového těsta apod. - V závislosti na množství, druhu a kvalitě potraviny přizpůsobujte rychlost zpracování v rozsahu MIN až 2. - Maximální množství zpracovávaného množství přísad na jednu dávkuje cca 2,5 kg. - Nikdy flexi metlu nepoužívejte k hnětení těžkých těst! Typy pro šlehání - Používejte substance o pokojové teplotě. - V případě že šlehání není optimální, přidejte trochu citrónové šťávy, nebo soli. Krémy, šlehačky a smetany ochlaďte alespoň na 6°C. - Před šleháním vaječných bílků se ujistěte, že jsou nástavec a nádoba suché a beze zbytků oleje. Bílky by měly mít pokojovou teplotu. - Flexi metlu používejte pouze se surovinami v míse. Použití bez surovin mohou doprovázet nepříznivé ( skřípavé ) zvuky, kterému však lze zamezit trochou oleje. - Suroviny je možné doplnit i během použití skrze plnicí otvor krytu mísy B2. C) Míšení - Mísící metlu Cl používejte pro lehká těsta, dortové směsi, sušenky, polevy, náplně, bramborové kaše apod. - V závislosti na množství, druhu a kvalitě potraviny přizpůsobujte rychlost zpracování v rozsahu MIN až MAX.