pitné a povrchové vody Pitná voda Vyhláška 252/2004 Sb., kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu a . 187/2005 Sb., 293/2006 Sb. Pitná voda Balená voda Pitná voda upravovaná z povrchového zdroje Náhradní zásobování, studny Escherichia coli 0 KTJ/100 ml 0 KTJ/250 ml 0 KTJ/100 ml 0 KTJ/100 ml Koliformní bakterie 0 KTJ/100 ml 0 KTJ/100 ml 0 KTJ/100 ml 0 KTJ/100 ml Clostridium perfringens 0 KTJ/100 ml Pseudomonas aeruginosa 0 KTJ/250 ml 200 KTJ/1 ml 100 KTJ/1 ml 200 KTJ/1 ml 500 KTJ/1 ml 20 KTJ/1 ml 20 KTJ/1 ml 20 KTJ/1 ml 100 KTJ/1 ml enterokoky 0 KTJ/100 ml 0 KTJ/250 ml 0 KTJ/100 ml 0 KTJ/100 ml Povrchová voda vod a odpadních vod, povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech. Pro rozlišení úpravy na pitnou vodu Povrchová voda Povrchová voda na koupání A1 A2 A3 Cílová hodnota Koliformní bakterie 50 KTJ/100 ml 5000 KTJ/100 ml 50000 KTJ/100 ml 200 KTJ/1 ml 500 KTJ/100 ml 10000 KTJ/100 ml Termotolerantní koliformní bakterie 20 KTJ/100 ml 2000 KTJ/100 ml 20000 KTJ/100 ml 40 KTJ/1 ml 100 KTJ/100 ml 2000 KTJ/100 ml Enterokoky 20 KTJ/100 ml 1000 KTJ/100 ml 10000 KTJ/100 ml 20 KTJ/1 ml 100 KTJ/100 ml 400 KTJ/100 ml Salmonely 0 KTJ/5000 ml 0 KTJ/5000 ml -/1000 ml 0 KTJ/1000 ml Mikroskopický obraz: živé organismy 50 KTJ/1 ml 3000 KTJ/1 ml 10000 KTJ/1 ml Kategorie standardních metod úpravy surové vody na pitnou vodu Kategorie A1 ychlá filtrace a desinfekce. Kategorie A2 Kategorie A3 Intenzivní fyzikální a chemick do bodu zlomu, srážení,