Vliv barviv/poživatin na růst bakterií • U poživatin nedošlo k výrazné inhibici – spíše stimulace růstu • Rozdíly ale jsou patrné v charakteru růstu a změně pigmentace kultur • Serratia marcescens – změna pigmentace (zejména u piva) • Bacillus – méně mykoidní růst • Micrococcus (pivo) – slabší pigmentace • Chybí Bacillus na misce bez inhibice • Změněná pigmentace u Serratia marcescens i u Micrococcus • Slabý nárůst Micrococcus na misce s pivem • Při použití dezinfekce na ruce došlo k inhibici všech kmenů • Zajímavé ale je, že na jedné misce s ajatinem vyrostly všechny kmeny a na druhé ani jeden • Chyba tedy mohla být buď nevyžíhaná klička nebo špatně pipetovaný (či vůbec) ajatin na misku před nalitím média – otázka je, na které misce se stala chyba?! • 1x – inhibice všech kmenů či min. nárůst Serratia • 10x – růst Serratia; min. růst Micrococcus • 100x – růst Serratia; slabý růst Micrococcus; min. růst Bacillus • 1000x – růst Serratia; slabý růst Microccocus, Bacillus i Escherichia • 1x – inhibice všech kmenů či min. nárůst Serratia • 10x – růst Serratia; min. růst Micrococcus • 100x – růst Serratia; slabý růst Micrococcus; min. růst Bacillus • 1000x – růst Serratia; slabý růst Microccocus, Bacillus i Escherichia