RESTAUROVÁNÍ PORCELÁNU 1. dokumentace převzatého předmětu - popis stavu, v jakém byl předmět převzat, fotodokumentace - sestavení střepů nasucho, zjištění původního tvaru, zakreslení, změření, zjištění chybějících částí, zjištění stavu jednotlivých střepů - požadavek na výsledný stav 2o čištění - druhotných znečištění (prach, hlína, mastnoty, omítka, barvy, trus, zbytky obsahu ap.) - usazenin (krusty, saze, vosky, pripáleniny, vysušené zbytky obsahu ap0) -r-zabarvení používáním (čaj, káva, masti ap.) - fotodokumentace 3. odstranění starých lepidel, doplňků, retuší fotodokumentace 4. lepení - příprava skupin střepů - podpůrné konstrukce - zvolení lepidla - fotodokumentace 5. doplnění - zvolení materiálu (sádra, modurit, stukarit, Dentacryl, Evicrol) - vymodelování nebo odlití potřebné části, zhotovení formiček - připevnění (dřevěný, kovový, plastový čep), - přilepení doplňku - fotodokumentace 6. retuše - zatmelení (volba tmelu) - volba barev a způsobu jejich nanášení (štětcem, stříkáním, tamponem ap.) - imitace glazury lakem - zlacení (plátkové zlato, v pastách, tekutinách, práškový bronz) - fotodokumentace 7. restaurátorská zpráva