1. MHHHHHHENLYFQSSLAEIRTDFNILYSMMKKHEEFRWMRLRIRRMADAWIQAIKSLAEKQNLEKRKRKKVLVHLGLLTKESGFKIAETAFSGGPLGEL VQWSDLITSLYLLGHDIRISASLAELKEIMKKVVGNRSGCPTVGDRIVELIYIDIVGLAQFKKTLGPSWVHYQCMLRVLDSFGTEPEFNHANYAQSKGH KTPWGKWNLNPQQFYTMFPHTPDNSFLGFVVEQHLNSSDIHHINEIKRQNQSLVYGKVDSFWKNKKIYLDIIHTYMEVHATVYGSSTKNIPSYVKNHGI LSGRDLQFLLRETKLFVGLGFPYEGPAPLEAIANGCAFLNPKFNPPKSSKNTDFFIGKPTLRELTSQHPYAEVFIGRPHVWTVDLNNQEEVEDAVKAIL NQKIEPYMPYEFTCEGMLQRINAFIEKQDFCHGQVMWPPLSALQVKLAEPGQSCKQVCQESQLICEPSFFQHLNKDKDMLKYKVTCQSSELAKDILVPS FDPKNKHCVFQGDLLLFSCAGAHPRHQRVCPCRDFIKGQVALCKDCLMKIEEGKLVIWINGDKGYNGLAEVGKKFEKDTGIKVTVEHPDKLEEKFPQVA ATGDGPDIIFWAHDRFGGYAQSGLLAEITPAAAFQDKLYPFTWDAVRYNGKLIAYPIAVEALSLIYNKDLLPNPPKTWEEIPALDKELKAKGKSALMFN LQEPYFTWPLIAADGGYAFKYAAGKYDIKDVGVDNAGAKAGLTFLVDLIKNKHMNADTDYSIAEAAFNKGETAMTINGPWAWSNIDTSAVNYGVTVLPT FKGQPSKPFVGVLSAGINAASPNKELAKEFLENYLLTDEGLEAVNKDKPLGAVALKSYEEELAKDPRIAATMENAQKGEIMPNIPQMSAFWYAVRTAVI NAASGRQTVDAALAAAQTNAAAGGGSDVDIEAGQTLVQVVNISNGETWVAIQLPAQYRSFDLVFENVSPSTSGSVLVAQMAPQSGGVYGSNYSGSGWGN DLGGGGFYGYSEAKWMCLWPANRSGPNSKTGIYGTCKLMNLNQSNAVPSVTSNLFAPTAYKNEPGYANVGGCCQKIRGLASSIQFAFALHGGNVPQNTD TFSGGTIKVYGWNHHHHHHHH Predikujte strukturu proteinu (Phyre, SwissProt, PSI Před, I-Tasser), zkuste jeho co nejlepsi charakterizaci - jake budou vlastnosti proteinu, lze vysledovat konzervovane aminokyseliny. Je na tomto proteinu neco zvlastniho? Nezapomeňte, že se jedná o docela dlouhý protein, může se skládat z několika domén. A taky nezapomeňte, ze spousta predikčních programů pracuje pouze na základě homology search, takže dokáže odhalit pouze to, co už existuje v databázi.