Princip pipetování a techniky pipetování. Faktory, které ovlivňují pipetování. Vlastnosti a typy vah, způsoby vážení. Počítání hustoty, objemu, hmotnosti při použití pyknometru. Určení molárního absorpčního koeficientu z Lambert-Beerovi rovnice. Princip acidobazické titrace (bod ekvivalence, pKa). Využití pufrů (Tris, kyselina citronová, kyselina trihydrogenfosforečná). Počítání koncentrace titrovaného neznámého roztoku s využitím roztoku o známé koncentraci. Princip redoxní titrace vitamínu c s využitím DCIP. Počítání koncentrace vitamínu c s využitím DCIP v různých biologických vzorcích (džus, ovoce, zelenina). Obecný princip chromatografie, gelové chromatografie a chromatografie na tenké desce. Obecný princip dialýzy a dialýzy mléka a jaké faktory ji ovlivňují. Počítání molární nebo hmotnostní koncentrace roztoku vzorku před nebo po dialýze, popř. i absorbance. Princip barvení dle Grama, někteří typičtí zástupci G+ a G- bakterií, princip stanovení vitality buněk. Stanovení koncentrace buněk z jejich počtu stanoveném ve vzorku s použitím Bürkerovy počítací komůrky. Princip extrakce lipidů z muškátového oříšku, chemické složení použitých standardů, polarita. Principy metod používaných při stanovení koncentrace proteinů (UV, Lowry, Bradford). Stanovení molární nebo hmotnostní koncentrace proteinu v neznámém vzorku z pomocí kalibrační přímky nebo z Lambert-Beerovy rovnice. Princip destilace s vodní parou, prosté destilace a destilace za sníženého tlaku. Princip izolace eugenolu z hřebíčku. Poznání různých typů chemického sklo dle obrázku.