05_Viskosita 2. Pomocí Ostwaldova viskosimetru byla měřena viskosita různě koncentrovaných roztoků trypsinu v 0,1 M octanovém pufru o pH 4,0 s 0,5 nasycením MgSO[4]. Byly naměřeny tyto hodnoty: c (%) 0 0,8 1,6 2,4 3,2 4,0 t (s) 203,4 212,6 221,5 231,0 241,4 257,0 Zanedbejte změny v hustotě roztoků trypsinu a určete vliv koncentrace na stupeň hydratace trypsinu (ml vody na 1 g)! Trypsin má " = 0,75 ml.g^-1 . Použijte Kunitzovy rovnice h[r] = 1 + 4,5 F k výpočtu objemového zlomku. 3. Měření viskosity roztoku bílkoviny v 6 M guanidinium chloridu ukázalo, že po redukci 2-merkaptoetanolem došlo ke zvýšení původní hodnoty [η] = 36 ml.g^-1 na hodnotu 44. Vysvětlete. 4. Vypočtená hodnota poměru [η[ r]] pro náhodné klubko a kruhovou konformaci jednoduchého polymeru je 1,6. S použitím výše uvedených hodnot odhadněte vzájemnou posici cysteinových zbytků v řetězci polypeptidu.