Počet kusů živého skotu v roce 2011 Z kartogramu lze vypozorovat, kde leží tradiční chovatelské regiony v Evropě. Rozdíly jsou mezi jednotlivými regiony velmi značné. Chov skotu je lokalizován mimo úrodné nížiny a tradiční průmyslové oblasti. Skot je nejčastěji chován ve Francii ( v oblasti Bretaně jsou jeho počty jedny z nejvyšších v celé Evropě), Španělsku a na východě Polska. Lze předpokládat, že poměr skotu masného a skotu na mléko je ve prospěch dojnic. Vzhledem ke spotřebě hovězího masa dle států můžeme předpokládat, že více masného dobytka bude ve Francii a Španělsku, naopak Alpské země a východ Evropy bude zaměřen více na produkci mléka. Zajímavý je rozdíl mezi Severním Irskem a Irskem, kdy v Severním Irsku dosahují hodnoty, stejně jako v Anglii, velmi nízkých hodnot (pro ostatní části Velké Británie nejsou data ). Naopak, v té části Irska pro kterou máme data, jsou počty skotu velmi vysoké. Zde se ukazuje vliv průmyslu, který je v S. Irsku díky vlivu průmyslové Anglie rozvinutější