Stanovení bílkovin dle Bradfordové a stanovení sušiny 1) 24 hod. kulturu zcentrifugujeme a 2x promyjeme fosfátovým pufrem 2)Standardy – bílkoviny 10.000μg/ml 1000μg/ml 3ml + 27 ml pufru 1ml bilk.+4ml p. 2+3 3+2 4+1 5 200μg/ml 400 600 800 1000 3) Měření Genesys 5 ml Coomassie Brilliant Blue G250 0,1 ml pufr pufr 0,1ml Měření vlastního vzorku po změření kalibrační přímky 5ml C.B.Blue + 0,1ml vzorku (90% zákal) - do pozice 2. (1. původní blank) !!!! Příprava vzorků pro měření sušiny a koncentrace bílkovin - resuspendovat promytou kulturu v malém množství (pár ml) f. pufru - cca polovinu odlít do erlenky a ředit na zákal: 95% - sušina (T=5) 90% - bílkoviny 85% - sušina 75% - sušina Přesnou hodnotu zapíši!!! Měřím na Spekolu 11 při 620 nm Ze vzorků na určení sušiny pipetuji PŘESNĚ 2 ml do předem zvážených váženek (+pufr)– dám do sušárny 106oC - po 24 h váženky přijít zvážit!!!!! Porovnat kultury (obsah bílkovin na sušinu), určit vztah mezi zákalem a sušinou Kalibrační přímka