Speciální chemické praktikum
Mgr. Jana Horská, Ph.D.
Speciální chemické praktikum
Info
Term
Autumn 2024

Časová náročnost: přibližně 30-40 hodin.

Harmonogram předmětu:

Dle rozvrhu v IS. Kombinované studium: 4 dvouhodinová setkání. 

Povinný studijní materiál

DAVÍDEK, Jiří a Jan VELÍŠEK. Analýza potravin. Vyd. 2. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 1992, 122 s. ISBN 8070801638.

NEISER, Jan, Iška HAUZAR a František JELÍNEK. Chemická technologie. Vyd. 1. Ostrava: Pedagogická fakulta v Ostravě, 1974, 406 s.

Klíčový studijní obsah: Klíčový obsah je v osnově zvýrazněn.

Poskytování zpětné vazby: Studující si informace o analytických metodách vyhledávají nejprve samostatně. Volbu následně diskutují s vyučujícím (= 1. zpětná vazba). Pak nastudují detaily provedení příslušné instrumentální techniky a provedení příslušného experimentu a opět je diskutují s vyučujícím (2. zpětná vazba). Pak podle možností v rámci přímé výuky v ideálním případě bude předvedena  ukázka měření s možností participace studujících, anebo studující vyhledají vhodný videozáznam, který předvedou spolužákům a okomentují jej. Přitom získávají (3.) zpětnou vazbu od spolužáků i vyučujícího. 

Mimo rozvrhovaných setkání ve výuce lze s vyučujícím komunikovat přes e-mail, MS-Teams, osobní konzultace. 

Podpora komunikace: Komunikace s vyučujícím i mezi studujícími navzájem probíhá jednak přímo ve výuce, jednak prostřednictvím e-mailu, MS-Teams, osobních konzultací. Lze využít Diskusní fórum předmětu.

Previous