Potravinářská chemie I - přednáška
RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
Potravinářská chemie I - přednáška
V Potravinářské chemii studujeme složení potravin: obsah hlavních a vedlejších živin, jejich proměny během zpracování potravin. Seznámíme se i se základními metodami analýzy potravin a některé z nich si vyzkoušíme v laboratoři. V prvním semestru je na programu: energetická hodnota potravin, bílkoviny, tuky a vybrané základní metody analýzy potravin. 


Podmínky ukončení PCh I.: Splnit na 60 % průběžné písemky v ISu.

Aktuality









Asi byla písemka moc lehká…

Chyba: Odkazovaný objekt neexistuje nebo nemáte právo jej číst.
https://is.muni.cz/el/med/podzim2023/BVCP0121p/odp/Lipidy_druha_podzimni_pisemka.qref

Maximum je 32 bodů, pro splnění je potřeba 19.


Návod ke cvičení
Budeme titrovat kyselinu octovou. Jde o základní úlohu, kterou jste někteří určitě dělali. Cílem bude naučit se používat odměrné nádoby, precizně titrovat a naučit se základy zpracování naměřených výsledků.

Prezentace z přednášek

Harmonogram semestru


Předchozí
Následující