Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Štítky osoby
alergie
bezpečnost
conditions
děti
doplňky_stravy
environment
epidemiologie
erektce
GMO
health
hluk
hygiena
indoor
kauzalita
klima
koronavirus
kouření
Legionella
léky
LF:aVLOZ0642c!
LF:BVEP0422p!
LF:MNHV0721c!
LF:MNHV0721p!
LF:MNHV0822p!
LF:MNLN071p!
LF:MNNE081p!
LF:MNNE091p!
LF:VLOZ0642c!
LF:VLPL9X1a
light
listerie
mateřské
mléko
MNDP0821c
podmínky
porucha
potraviny
prevence
prostředí
radioaktivní
rakovina
reklama
riziko
SIDS
statistika
světlo
tabák
voda
výživa
zákony
záření
životní
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Food quality assurance
e-kniha z kolekce Food-net-Base věnovaná problematice HACCP
1 osoba, první 24. 11. 2014, Aleš Peřina, záložky, lidéHACCP v nemocniční péči
Zpráva o speciálním vydání prestižního časopisu, které je zaměřeno na rozbor využití metod založených na HACCP do výživy osob v nemocnicích.
1 osoba, první 21. 11. 2014, Aleš Peřina, záložky, lidéČernobyl a štítná žláza
Potvrzení závislosti mezi hypthyreózou a Černobylem.
2 osoby, první 7. 3. 2014, Aleš Peřina, záložky, lidéProcentuální změny v incidenci vybraných alimentárních nákaz
Za období posledních 10-ti let se počet alimentárních nákaz snížil průměrně o 25 %, avšak např. výskyt salmonel se snížil jen o 10 %. počet infekcí vyvolaných bakteriemi rodu Vibria a Listeria se zvýšil. Přičíny: změny v produkci a obchodování (drobné farmy, nižší počet kontrol). Viz graf.
1 osoba, první 5. 6. 2012, Aleš Peřina, záložky, lidéBacilonosičství při přípravě pokrmů
Vylučování enterovirů pracovníky kuchyně (skrývané průjmové onemocnění) zavinilo přenos infekce.
1 osoba, první 5. 6. 2012, Aleš Peřina, záložky, lidé
Děkujeme del.icio.us za inspiraci.