Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Štítky osoby
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Hillova kritéria kauzality v praxi
Ukázka, jak využít Hillova kritéria kauzality v diskusi libovolné studie
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéPotravinové alergeny
Komplexní přístup U. S. FDA k potravinovým alergenům
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéOznačování potravin údaji o alergenech.
Spotřebitelský průzkum v zemích EU.
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéPokus o stanovení prahového množství alergenů v potravinách
V současnosti existuje povinnost výrobců a prodejců potravin, vč. stravovacích služeb, označovat výskyt hlavních alergenů na potravinářských produktech. Negativním důsledkem může být omezení výběru potravin pro alergiky. Studie se zabývá také otázkou, jaké množství alergenu v potravinách může být pro většinovou populaci skutečně rizikové.
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéGMO - negativní marketingová značka
Cisgenní a transgenní plodiny podléhají pod značku GMO s tím rozdílem, že cisgenní plodiny vznikají křížením druhově příbuzných rostlin, zatímco transgenní vznikají křížením organismů druhově nepříbuzných. Nicméně podle marketingového průzkumu v Belgii, Francii, Španělsku, Holandsku a Velké Británii by byli spotřebitelé ochotni připlatit si za cisgenní plodinu, pokud by se tak vyhnuli označení potraviny jako GMO.
1 osoba, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéRychlé občerstvení je zdravější než před léty
V druhé části záznamu reportáže Českého rozhlasu o stravování české populace konfrontuje svoje názory Iva Málková, odborná poradkyně projektu Vím co jím s vedoucím oddělení jakosti a bezpečnosti potravin společnosti McDonald's Vítem Grecem.
1 osoba, první 13. 5. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéFood quality assurance
e-kniha z kolekce Food-net-Base věnovaná problematice HACCP
1 osoba, první 24. 11. 2014, Aleš Peřina, záložky, lidéHACCP v nemocniční péči
Zpráva o speciálním vydání prestižního časopisu, které je zaměřeno na rozbor využití metod založených na HACCP do výživy osob v nemocnicích.
1 osoba, první 21. 11. 2014, Aleš Peřina, záložky, lidéČernobyl a štítná žláza
Potvrzení závislosti mezi hypthyreózou a Černobylem.
2 osoby, první 7. 3. 2014, Aleš Peřina, záložky, lidé