Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Štítky osoby
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Pražští hygienici: Dávejte si pozor na alobal
Tipy pro veřejnost, jak správně balit potraviny do alobalu, aby se minimalizovalo uvolňování hliníku.
1 osoba, první 25. 9. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidéInternetový portál bezpečnosti potravin - SZPI zjistila doplněk stravy se škodlivým obsahem hliníku
Tisková zpráva o nebezpečném doplňku stravy s vysokým obsahem hliníku.
1 osoba, první 21. 4. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidéConsumer perception versus scientific evidence about health benefits and safety risks from fish consumption.
Zajímavá studie o vztahu mezi pozitivním vnímáním ryb jako zdroje esenciálních živin a obav z cizorodých látek, které jsou větší u osob s nižším vzděláním.
1 osoba, první 7. 3. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidéInternetový portál bezpečnosti potravin - Nutrivigilance - souhrn aktivit za rok 2016
Výroční zpráva o výsledcích sledování nežádoucích účinků potravin, zejména doplňků stravy.
1 osoba, první 24. 2. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidéInternetový portál bezpečnosti potravin - Aktualizace pokynů: Jak připravit žádost o schválení zdravotního tvrzení
Administrativní náležitosti, které předcházejí schválení zdravotního tvrzení o potravinách.
1 osoba, první 10. 2. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidéFoodborne Illness: Perceptions, Experience, and Preventive Behaviors in the United States | Journal of Food Protection
Alimentární nákazy: zkušenosti, vnímání rizik a preventivní chování.
1 osoba, první 9. 2. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidéHome food safety knowledge, risk perception, and practices among Mexican-Americans
Bezpečnost potravin v domácnosti: znalosti a vnímání rizik
1 osoba, první 9. 2. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidéInternetový portál bezpečnosti potravin - Doplňky stravy pro sportovce: riziko pro zdraví a přínos nejistý
Zdravotní rizika kofeinu v některých doplňcích stravy.
1 osoba, první 6. 2. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidéThe consumer’s perception of artificial food additives: Influences on acceptance, risk and benefit perceptions
Vnímání rizik z přídatných látek v potravinách se liší podle typu potravinářského aditiva. Pro nakupující veřejnost jsou aditiva měnící vzhled (barviva) mnohem hůře přijímána, než aditiva měnící chuť potravin (sladidla).
1 osoba, první 14. 11. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidéConsumers’ knowledge and safety perceptions of food additives: Evaluation on the effectiveness of transmitting information on preservatives
Vnímání potravinářských aditiv očima nakupující veřejnosti (Korea). Studie se zabývá jednak názorovým aspektem ("v čem vidíte konkrétní problém právě vy"), ale i praktickým chováním ("jak často nakupujete potraviny obsahuující některou z aditivních látek).
1 osoba, první 14. 11. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidé